قیمت انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی به نوع متغیر و میزان کار لازم و موجود بودن پیشینه و منابع بستگی دارد.

متن زیر حاوی متغیرهای مهمی است که برای انتخاب موضوع کمک کننده است :

مصاحبه ی وضعیت روانی:

این مصاحبه معمولاً به منظور سنجش وجود رفتار نابهنجار انجام می شود. محدودیت اصلی مصاحبه های وضعیت روانی عدم پایایی آنهاست. زیرا غالباً از لحاظ اجرا بسیار بی ساختار هستند. برای کاستن از این مسأله مصاحبه های ساخت یافته ای ابداع شده است.

مصاحبه ی پیش آزمون و پس آزمون: در پیش آزمون هدف:

1ـ برقراری تفاهم بنیادی که موجب تسهیل فرآیند آزمون گیری می شود.

2ـ تفهیم طبیعت رویه های آزمون گیری به بیمار، در این مرحله آزمون های مختلف مورد استفاده، اهداف آنها و استفاده هایی که می توان از این نتایج کرد همگی مورد بحث قرار می گیرند.

مصاحبه پس آزمون: راهی است برای بررسی فرضیه های تهیه شده در جریان آزمون گیری

مصاحبه ی بحران: متخصصان بالینی روز به روز در محیط های جدیدتری به کار گرفته می شوند، از قبیل درمانگاه های موجود در داخل ساختمان های تجاری و ایستگاه های شبانه روزی مخابرات. و به ارائه توصیه یا آرامش بخشیدن به مصرف کنندگان مواد مخدر، والدین هراسان از سوء استفاده از فرزندشان، یا افراد کاملاً تنها می پردازند.

در این گونه موارد، بسیاری از قواعد معمول مصاحبه یا مقوله بندی های ماهرانه مصاحبه مبهم هستند. اما اصول بنیادی مصاحبه هم چنان پا برجاست.

مصاحبه پیش درمان:

دلایل استفاده از این مصاحبه:

1ـ توضیح مبانی توصیه های درمانی

2ـ توضیح جریان دستورالعمل ها

3ـ بسیج کردن انگیزش بیمار.

مقدمات فیزیکی مصاحبه: محیط) حریم خصوصی و مصون بودن در برابر مزاحمت.

عدم وجود سر و صدا بسیار مهم است. یادداشت برداری و ضبط) باز هم قواعد اندکی در این رابطه وجود دارد. کلاً برداشتن جسته و گریخته یادداشت در حین مصاحبه کار مطلوبی می باشد.

نوشتن چند عبارت کلیدی مختصر به حافظه متخصص بالینی کمک می کند.

متخصصان بالینی اغلب احساس می کنند که مفاد مصاحبه آن قدر مهم اند که نیازی به یادداشت کردن ندارند.

این موضوعات را به راحتی می توان به یاد آورد. اما باید جلوی هر گونه یادداشت برداری کلمه به کلمه را گرفت. این کار بیش از هر چیز باعث می شود تا متخصص بالینی به طور کامل به ماهیت گفتار بیمار توجه نکند.

مصاحبه کننده ممکن است به طور اجباری تمامی گفته ها را یادداشت نماید و این کار باعث می شود تا تفاوت های جزیی و نیز اهمیت اظهارات بیمار به طور کامل درک نشود و از توجه به تغییرات ظریف بیان یا تغییرات خفیف حرکات ماهیچه ای وی باز بماند. به علاوه باید به یاد داشت که مصاحبه کاملاً نوشته شده را بعداً باید به طور کامل خواند.

سپس برای استخراج نکاتی که می شود آنها را ظرف 15 دقیقه به دست آورد، 50 دقیقه یادداشت ها را زیر و رو کرد. اقدام برای ضبط پنهانی صدا دو عیب به همراه دارد.

اولاً: اینکار غیراخلاقی است.

ثانیا: در اغلب موارد مچ مصاحبه گر باز می شود و در صورتی که بیمار این عدم رعایت اعتماد را کشف کند ایجاد مجدد هر گونه اعتماد یا برقراری مجدد تفاهم بسیار دشوار است. کلاً ضبط یا میکروفونی که در معرض دید باشد موجب ناراحتی بیماران نمی شود.

در بعضی موارد ضبط تصویری برخی مصاحبه ها مطلوب است مثلاً جهت پژوهش، آموزش مصاحبه گرها یا درمانگرها، یا دادن فیدبک به بیماران به عنوان بخشی از فراید درمان. ـ عوامل یا مهارت هایی می توانند باعث بارورتر شدن مصاحبه ها شود. آموزش و تجربه ای نظارت شده بسیار حائز اهمیت می باشند.

اما تکنیک هایی که برای یک مصاحبه گر موثرند می تواند برای مصاحبه گر دیگر از کارآمدی کمتری برخوردار باشد:

تعامل بسیار مهمی بین تکنیک و مصاحبه گر وجود دارد. به همین دلیل است که تجربه ای که تحت نظارت کسب شده باشد بسیار مهم است. این کار مصاحبه گر را قادر می سازد تا دوباره طبیعت این تعامل آگاهی حاصل کند.

تفاهم: شاید اساسی ترین جزء یک مصاحبه خوب رابطه ی متخصص بالینی و بیمار باشد. البته بسته به هدف مصاحبه کیفیت این رابطه تغییر می کند.

تعریف تفاهم: کلمه ای است که اغلب برای توصیف رابطه ای بالینی استفاده می شود. اغلب این کلمه کیفیتی غیرقابل توضیح یا شهودی به همراه دارد.

به هر حال تفاهم به اتمسفری راحت و درکی متقابل از هدف مصاحبه احتیاج دارد.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید