بزرگترین بانک موضوع شامل جدیدترین موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی کودکان استثنایی این قابلیت را دارد که هر دانشجویی بتواند به موضوع دلخواه خود دست یابد.

مقاله زیر می تواند در زمینه روانشناسی کودکان استثنایی حاوی برخی مفاهیم و متغیرهای مهم باشد:

ملاحظات ویژه در تعلیم تربیت کودکان پیش دبستانی اداره کودک در مدرسه معلم به سه طریق می تواند کودکان مبتلا به اختلالات زبان گفتاری را شناسایی ـ تصحیح و جلوگیری از تشدید آن کمک کند.

یکی از مهمترین وظایف معلم در این راستا لذت بخش کردن حرف زدن و گوش دادن برای دانش آموزان است که به سه طریق ممکن است:

1ـ تدارک فعالیت لذت بخش از طرف معلم و ترغیب کودک به حرف زدن در ارتباط با آن.

2ـ تقویت دانش آموزان هنگام حرف زدن.

3ـ ایجاد تماس چشمی با کودکان و دقیق گوش دادن به او.

آسیب دیدگی شنوایی تعریف و طبقه بندی:

رایج ترین طبقه بندی در این حیطه ناشنوا و سخت شنوا است، کسانی که دیدگاه فیزیولوژیک دارند کودکان ناشنوا را به عنوان کسانی که سطح معینی از صدا (دسبیل ها) را نمی توانند بشنوند را ناشنوا عنوان می کنند.

دسبیل صفر با عنوان کسی که قوه شنیداری بهنجار دارد شناسایی می شود و هر چه این دسبیل ها افزایش یابد قوه شنیداری ضعیفتر و کسانی که حدود 9 یا بیشتر داشته باشند ناشنوا مطرح می شوند.

کسانی که دیدگاه تربیتی دارند دارای تعاریف دیگری هستند از جمله کیمته اجرایی کنفرانس مدیران آموزشی تعاریف زیر را عنوان می کند.

سخت شنوا کسی است که ناتوانایی شنوایی او مانع از پردازش موفقیت آمیز اطلاعات زبان شناختی از طریق شنیدن می گردد و سخت شنوا: کسی است که با استفاده از وسایل کمک شنیداری قادر به پردازش اطلاعات زبان شناختی است.

یک تقسیم بندی دیگر که از طرف متخصصان ارایه می شود عبارت است از اصطلاح ناشنوای مادرزادی و ناشنوای آسیب زاد هست.

رواج: دپارتمان تعلیم و تربیت آمریکا اعلام می کندکه 7/1 درصد از افراد سنین پیش دبستانی تا 12 سالگی یا ناشنوا هستند یا سخت شنوا. آناتومی و فیزیولوژی گوش به سه بخش تقسیم می شود:

1ـ گوش بیرونی

2ـ گوش میانی

3ـ گوش درونی

گوش بیرونی: مشتمل بر کانال شنیداری خارجی و لاله گوش است.

این کانال به غشای پرده سماخی تقسیم می شود و نقش آن در شنیدن جزیی است.

گوش میانی: مرکب از پرده گوش و سه استخوان بسیار ظریف به نام مشمه (چکشی) سندانی (آنویل) و رکابی (استیراپ) که در فضای پر از هوا هستند.

پرده گوش توسط اصوات به ارتعاش در می آیند و استخوان ها چکشی سندانی، رکابی با این ارتعاشات به حرکت در می آیند.

گوش درونی: می توان گوش درونی را به دو بخش دهلیزی و حلزونی تقسیم نماییم.

مکانیسم دهلیزی: مهمترین وظیفه آن حفظ تعادل بدن است و اطلاعات حاصل از شتاب وضعیت سر توسط اعصاب آن به مغز منتقل می شود.

حلزون گوش: مهمترین عضو سیستم شنیداری است و وظیفه کلی آن عبارت است از تبدیل حرکات رسیده شده از گوش میانی به امواج الکتریکی و فرستادن آن به مغز. وقتی استخوان رکابی حرکت می کند، دریچه بادامی را به بیرون و درون فشار می دهد و موجب سیالی مایع حلزون گوش درونی می شود و این حرکت باعث زنجیره ای از رویدادها در حلزون گوش شده و سرانجام به تهییج عصب حلزونی می انجامد.

اندازه گیری توانایی شنیدن: آزمون های علمی شنوایی به طور کلی سه نوع مختلف دارند:

شنودسنجی صدای ـ خالص،

شنودسنجی گفتاری 

آزمون های ویژه برای کودکان

بسته به خصوصیات فرد مورد آزمون و مورد استفاده نتایج حاصله، شنودشناس ممکن است از یکی از آزمون ها یا ترکیبی از آن ها استفاده کند.

شنوسنجی صدای ـ خالص: شنودسنجی ها به منظور ارایه صداهایی با شدت های متفاوت (سطوح) و در بسامدهای مختلف (HZ هرتز) طراحی شده اند.

شنودسنج معمولاً خواهان سنجش حساسیت نسبت به اصواتی در طیف. تا 110 دسبیل هستند.

شنودسنج ها معمولاً خواهان سنجش حساسیت نسبت به اصوات در طیف 0 تا 110 دسبیل هستند شخصی با قدرت شنوایی معمولی قادر به شنیدن اصواتی در سطح فشار صفر دسبیل می باشند.

هرتز معمولاً از 125 (اصوات کوتاه) تا 8000 هرتز (اصوات بلند) اندازه گیری می شود آزمونگر هر گوش فرد را جداگانه در معرض 0 تا 110 dB و 125 تا 8000 HZ قرار می دهد تا مشخص نماید تا در چه سطحی از dB فرد قادر به ردیابی اصوات در تعدادی از بسامدها HZ هست.


مشاوره و انجام پروپوزال، پایان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید