سایت ایران پژوهش جدیدترین بانک موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی و بالینی را جهت استفاده دانشجویان کارشناسی ارشد تشکیل داده است.

متن زیر حاوی متغیرهای مهمی است که برای انتخاب موضوع کمک کننده است :

رفتار کلامی:

از نظر اسکینر گفتن و شنیدن پاسخ هایی هستند که مانند هر پاسخ دیگر متأثر از تقویت اند. اسکینر پاسخهای کلامی را براساس رابطه شان با تقویت طبقه بندی کرده است:

1- خواست: گاهی اوقات مقتضی است که با گفتن اینکه یک خواست تقویت خود را «معین می کند» به آن رابطه اشاره می-شود. گوش بده! نگاه کن! حرف بزن! رفتار شنونده را معین می-کنند اما وقتی یک شخص گرسنه صدا می زند نان او تقویت نهایی را معین می کند خواست نمک را به من بده هم عمل را معین می کند و هم یک تقویت نهایی را. وقتی درخواست برآورده شد خواست تقویت مي شود و بار دیگر که نیاز به وجود می آید شخص احتمالاً همان خواست را تکرار می کند.

2- نامیدن: وقتی که کودک در حضور یک عروسک مرتباً با گفتن عروسک مرتباً یک تقویت تعمیم یافته دریافت می کند نوعی نامیدن است. نامیدن را می توان به عنوان یک رفتار کلامی که در آن پاسخی با یک شکل معین به وسیلة یک شی یا رویداد خاص یا ویژگی های یک شیء یا رویداد ایجاد می شود یا دست کم نیرومند می گردد تعریف کرد. ما با نشان دادن اینکه در حضور آن شی یا رویداد پاسخ مورد نظر در یک جامعة کلامی مشخص تقویت می شود نیرومندی رفتار را توجیه می کنیم.

3- رفتار پژواکی: این یک رفتار کلامی است وقتی که پاسخ کلامی شخص دیگری عیناً و کلمه به کلمه تکرار می شود تقویت می گردد. رفتار پژواکی اغلب پیش نیاز رفتارهای کلامی پیچیده تر است برای نمونه ابتدا کودک باید کلمه ای را تقلید کند تا اینکه بعد بتواند یاد بگیرد. که چگونه آن کلمه به کلمه های دیگر یا رویدادهای دیگر مرتبط است. بنابراین تکرار آنچه کس دیگری گفته است تقویت می شود و وقتی که این پاسخ آموخته شد به گوینده اجازه می دهد تا روابط کلامی پیچیده تر را بیاموزد.

4- رفتار خودسنجی: این اصطلاح برای نشان دادن رفتاری که مبتنی بر سایر رفتارهای کلامی یا وابسته به آنها است به کار می رود نقش اصلی رفتار خودسنجی توصیف پاسخها، بیان روابط تدارک یک چهارچوب دستوری برای رفتار کلامی است.

چاهسکی شدیدترین انتقاد را از اسکینر در زمینة رفتار کلامی کرده است: چامسکی می گوید زبان پیچیده تر از آن است که از سوی کودک آموخته شود.

می گوید: آشکار است که شرطي سازي کنشگر پیچیدگی توانایی زبان ما را تبیین نمی کند. او می-گوید ما مانند کامپیوتر برنامه ریزی شده ایم تا گفتار دستوری را بر زبان آوریم. خلاصه چامسکی و اسکینر همان مشاجرة طبیعت- تربیت افلاطون و ارسطو را دنبال می کنند. چامسکی به طبیعت و اسکینر به محیط تأکید دارد.

یادگیری برنامه ای: به نظر اسکینر یادگیری در صورتی به بهترین وجه انجام می گیرد که الف) اطلاعاتی که قرار است آموخته شوند در گامهای کوچک ارائه گردند. ب) به یادگیرندگان دربارة یادگیریشان بازخورد فوری داده شود. ج) یادگیرندگان بتوانند با سرعت متناسب خود یاد بگیرند.

اسکینر متوجه شد که این اصول در کلاس درس به کار برده نمی-شوند. او در کلاس ریاضی دخترش متوجه شد معلم کاملاً برخلاف اصول بالا عمل می کرد. قابل ذکر است که معمول ترین روش یادگیری سخنرانی است و در این روش هر سه اصل بالا زیر پاگذاشته می شوند.

اسکینر روش دیگری را پیشنهاد می کند، یادگیری برنامه ای که هر سه اصل را رعایت می کند. تدبیری که برای ارائه ی مواد برنامه ای درست شده ماشین آموزشی نام دارد.

1) یک تبادل مداوم بین برنامه و دانش آموز وجود دارد و فعالیت پایدار را در دانش آموزان برمی انگیزد دانش آموز همواره گوش به زنگ و مشغول است.

2) ماشین آموزشی مانند یک معلم خصوصی خوب اصرار می ورزد تا دانش آموز هر مطلب را به طور کامل بفهمد از سوی دیگر سخنرانی، کتاب درس و معادل های ماشین شدة آنها بدون کسب اطمینان از اینکه دانش آموز مطلبی را فهمیده است به پیش می روند و دانش آموز را به جا می-گذارند.

3- ماشین آموزشی مانند یک معلم خصوصی خوب تنها آن مقدار از مطلب را ارائه می دهد که دانش آموز برای یادگیری آن آمادگی دارد.

4- به دانش آموز کمک می کند تا جواب درست را بدهد. این کار تا حدودی از طریق ساخت نظامدار و مرتب شدة برنامه و تا حدودی با فنون اشاره کردن، پیشنهاد دادن و از این قبیل موارد که از تحلیل رفتار کلامی به دست آمده اند انجام می دهد. 5- و مانند یک معلم خصوصی دانش آموز را برای هر پاسخ درست تقویت می کند.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید