در این سایت دانشجو می تواند به کمک مقالات منتشر شده و راهنمای انتخاب موضوع یک بانک موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی تشکیل دهد.

متن زیر حاوی متغیرهای مهمی است که برای انتخاب موضوع کمک کننده است :

ساختار:

روانکاوی شخصیت را متشکل از سه ساختار اصلی می داند.

اید، ایگو و سوپرایگو، اید:

بازنمایی کننده قسمت عمیق و دسترسی ناپذیر شخصیت است. ما اطلاعات را در این باره از طریق تحلیل رویاها و شکل های مختلف رفتار روان رنجورانه به دست می آوریم. اید هیچ رابطه ای با دنیای بیرون ندارد و یک واقعیت روانی اصیل است. در اید تمایلات غریزی وجود دارند که می خواهند سریعاً کامروا شوند. اید فاقد ارزش ها، اخلاقیات و منطق است.

هدف اساسی اید:

دستیابی به کامروایی تمایلاتی است که خاستگاهشان در فرایندهای بدنی قرار دارد. هدف آن رسیدن به حالت رهایی از تمام تنش ها یا در صورت عدم دستیابی به آن، حفظ کمترین سطح تنش ممکن است.

اید از اصل لذت و فرایند اولیه تفکر پیروی می کند. یعنی به محض آن که دچار تنش می شود دوست دارد آن را تخلیه نماید. در ابتدا اید این کار را از طریق مصرف فوری انرژی در فعالیت حرکتی انجام می دهد. اید برای کاهش تنش تصویر ذهنی تولید می کند که از تنش می کاهد. رویا مثال عالی از این شکل فرایند اولیه است. البته فرایند اولیه نمی تواند واقعاً ارضا کند و به دلیل این ناتوانی فرایند ثانویه رشد می کند که دومین بخش شخصیت یعنی ایگو را به میدان می آورد.

ایگو مجری شخصیت است و یک نظام فردگرای سازمان یافته است که از ادراک، یادگیری، حافظه و غیره در خدمت ارضا نیاز استفاده می کند. ایگو بر اساس اصل واقعیت عمل می کند یعنی کامروا سازی تمایلات عزیزی را تا زمانی که شی و نحوه مناسب آن را کشف نکرده عقب می اندازد. ایگو برای این کار از فرایند ثانویه استفاده می کند. فرایند ثانویه شامل یادگیری، حافظه، طرح ریزی و قضاوت است.

نقش ایگو:

میانجیگری درخواست های اید، سوپر ایکو و دنیای واقعی است به طوری که ارگانیسم ارضا شود و از نابودی ارگانیسم توسط دنیای بیرونی جلوگیری شود. سوپرایگو، سومین مؤلفه ی شخصیت است و بر اساس ایگو رشد می کند و در حین حل و فصل عقده ی ادیب ظاهر می شود.

سوپرایگو:

نمایانگر ایده آل ها و ارزش های جامعه است که از طریق گفتار و کردار والدین به کودک منتقل می شود. رفتار تنبیه شده به دروغ وجدان فرد و رفتار تشویق شده و پاداش داده شده به بخشی از ایگوی ایده آل می رود. وجدان نهایتاً برای تنبیه افراد از طریق ایجاد احساس گناه یا بی ارزشی عمل می کند. پاداش های ایگوی ایده آل به شکل غرور و احساس ارزشمندی تجربه می شوند.

نقش های سوپرایگو:

الف) مسدود کردن تکانه های نامقبول اید

ب) فشار آوردن به ایگو برای انجام مقاصد اخلاقی به جای مصلحت ها

ج) ایجاد تلاش در جهت نیل به کمال

مراحل روانی جنسی:

فروید به کودکی در شکل گیری منش و شخصیت بیشترین اهمیت را می داد. او احساس می کرد که هر شخص مجموعه ای از مراحل رشدی را طی می کند. هر مرحله با درگیری یک منطقه شهوت انگیز خاص از بدن مشخص می شود.

مرحله دهانی:

حدود یک سال طول می کشد و دورانی است طی آن دهان وسیله عمده ارضا می باشد. مرحله مقعدی: طی آن توجه به دفع و ادرار متمرکز است این مرحله از 3 ماهگی یا سه سالگی طول می کشد.

مرحله آلتی: (از 3 تا 7 سالگی):

طی این مرحله اندام های جنسی منبع مهم کامروایی هستند. این مراحل که در بالا گفته شدند پیش تناسلی نامیده می شود، مرحله بعد مرحله نهفتگی است که با فقدان فعالیت جنسی آشکار و در واقع با جهت گیری تقریباً منفی درباره هر گونه امور جنسی مشخص است. این مرحله از 5 تا 12 سالگی ادامه دارد. در پی نوجوانی مرحله تناسلی آغاز می شود این مرحله منجر به ابراز پخته میل جنسی می شود، با این فرض که تکانه های جنسی به طور موفقیت آمیز توسط ایگو کنترل شده اند.

اگر کودک در هر مرحله ای، مشکلاتی را تجربه کند، این مشکلات ممکن است به شکل نشانه های ناسازگاری متجلی شود خصوصاً وقتی که شدید باشند. مثلاً ناکامی مفرط یا ارضاء بیش از حد در هر مرحله ی روانی جنسی منجر به مسائلی شود.

مرحله خاصی که کودک با ناکامی یا کامروایی مفرط مواجه می شود، طبیعت خاص نشانه ها را معین می کند. بنابراین نشانه های وسواسی اجباری علامت آن است که که فرد در طی کردن موفقیت آمیز مرحله مقعدی شکست خورده است، نیازهای وابستگی مفرط در بزرگسالان طی نکردن موفقیت آمیز مرحله دهانی را نشان می دهد.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید