دانلود یک نمونه پروپوزال آماده کارشناسی ارشد روانشناسی که در چهار قسمت مجزا و به یاری بهترین پژوهشگر روانشناسی مرکز ایران پژوهش تهیه شده است امکان پذیر می باشد (بخش دوم).

این پروپوزال به صورت کامل و در چهار بخش در این سایت منتشر شده است که لینک بقیه بخش ها در پایان همین مطلب موجود است.

 

بخش دوم:

عنوان نمونه پروپوزال ارشد روانشناسی

تاثیر آموزش روش های مقابله با استرس بر بهبود عملکرد خانواده بیماران روانی

 

اهمیت و ضرورت:

یکی از اهداف سازمان بهداشت جهانی در ارتقاء سلامت روان و درمان بیماری های روانی تا سال 2016، کاهش طول مدت بستری در بیمارستان و گسترش خدمات اجتماعی است که در این راستا به نقش خانواده در مراقبت از اختلالات روانی توجه زیادی شده است و برای این منظور آموزش های سیستماتیک خانواده ها در امر مراقبت از بیماران روانی شدید، مورد تاکید قرار گرفته است (استانگ ، فرانک ، یود ، ول و برچ ، 2007).

تحقیقات نشان داده است که عملکرد خانواده با سلامت روانی اعضا ارتباط دارد و در خانواده هایی که ارتباط میان اعضا و تعاملات داخل خانواده براساس نزدیکی و صمیمیت و تفاهم بین افراد استوار است، همه اعضا نسبتا علیه فشارهای زندگی مقاوم و مصون هستند. به علاوه عملکرد خانواده معیار پیش بینی کننده مناسب برای سلامت روان است (شارف ، 2006).

همچنین تحقیقات در رابطه با عملکرد خانواده بیمارن روانی نشان داده است که 3/83 درصد از خانواده های بیماران روانی و 45 درصد خانواده های سالم در حداقل یک حیطه عملکردی خانواده اختلال داشته اند و متوسط تعداد حیطه های مختل در خانواده بیماران روانی شدیدتر از گروه کنترل بوده است (ترنکا سومبات ، 2006).

همین عوامل لزوم مداخلات عملکرد خانواده بیماران روانی را بیشتر نمایان می سازد. علاوه بر آن، در برنامه های ارائه خدمات روانپزشکی به بیماران روانی بررسی نیازهای بیماران و خانواده های آنان از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. زیرا بیماران روانی دارای نیازهای درمانی و مراقبتی متعددی می باشند که در فرایند درمان و کنترل بیماری نقش موثری ایفا می نماید (چراغی، شمسائی، و ریاضی، 1389).

به دلیل تحمیل هزینه های کلان درمانی و فشار روانی زیاد بر خانواده بیماران، درمان این اختلال باید مناسب و همه جانبه باشد، تا علاوه بر رهایی بیمار از علائم و نشانه ها، افراد مراقبت کننده از بیمار نیز فشار کمتری را تجربه نمایند (گولد و همکاران، 2005).

با توجه به موارد بالا، ضرورت انجام این پژوهش به منظور بهبود عملکرد خانواده بیماران روانی بیشتر احساس شده است. البته، در این راستا دیدگاههای مختلفی به ارائه الگوهای درمانی پرداخته اند، اما با بررسی های انجام شده در ایران، هیچ تحقیقی به طور مستقیم اثربخشی آموزش مقابله با استرس را بر بهبود عملکرد خانواده بیماران روانی مخصوصا بیماران اسکیزوفرنیک انجام نداده است.

لذا بررسی اثر بخشی این آموزش بر بهبود عملکرد خانواده ضرورت پیدا کرد.

نتایج حاصل از این پژوهش، ضمن ایجاد چشم اندازی روشن و عملی برای مشاوران و روان درمانگران خصوصا خانواده درمانگران، می تواند راهنمای کاربردی و تجربی مطلوبی برای کاهش استرس، بهبود روابط در خانواده و کاهش تعارضات در موسسات مختلف آموزشی و درمانی از قبیل مراکز مشاوره در دانشگاهها، بهزیستی، کلنیک ها و غیره قرار گیرد.

لذا بررسی و تحقیق این الگوی درمانی در بهبود عملکرد خانواده بیماران روانی ضرورت پیدا نمود.

 

نمونه پروپوزال آماده ارشد روانشناسی بالینی-بخش اول

نمونه پروپوزال آماده ارشد روانشناسی بالینی-بخش سوم

نمونه پروپوزال آماده ارشد روانشناسی بالینی-بخش چهارم

 

 

 

بانک پروپوزال: