برای انتخاب بهترین و جدیدترین موضوعات پروپوزال پایان نامه ارشد روانشناسی عمومی باید صبور باشید و فایل راهنما و مقالات این سایت را مطالعه کنید.

با استفاده از راهنمای انتخاب موضوع (سمت چپ همین صفحه) و مقالات این سایت می توانید موضوع انتخاب کنید:
رویکرد رفتارگرایی:

از قدیمی ترین رویکردهای علمی است که بر رفتار قابل مشاهده تأکید می کند و با رابطه بین محرک ها و پاسخ های فرد به آنها سر و کار دارد. روانشناسانی چون واتسون، پاولف و اسکینر در این دسته هستند.

شرطی سازی کلاسیک پاولف فیزیولوژیست روسی در مواجهه با ترشح بزاق در سگ ها متوجه این نظریه شد. آزمایش که او انجام داد به این ترتیب بود که غذا یعنی محرک غیرشرطی یک پاسخ غیرشرطی یعنی ترشح بزاق را فرامی خواند.

اگر بلافاصله قبل از ارائه غذا یعنی محرک غیرشرطی، زنگی یعنی یک محرک شرطی به صدا دربیاوریم پس از همابندی های متعدد زنگ و غذا، زنگ یعنی محرک شرطی، قابلیت فراخوانی پاسخ شرطی ترشح بزاق را کسب می کند، در ارزیابی این نظریه این نکته اصلی است که یادگیری هر مهارت مستلزم فرایندهای شناختی بسیاری است.

انگیزه فرد برای یادگیری و اعتقاد وی به توانایی اش برای یادگیری، چگونگی یادگیری او را تحت الشعاع قرار می دهد. شرطی سازی کنشگر: بیانگر آن است که وابستگی های محیطی یا واکنش محیط نسبت به رفتار فرد، آن رفتار را کنترل می کند.

از نظریه پردازان آن اسکینر است که بیان می دارد اعمالی که در پی آنها پیامدهای تقویت کننده بیایند، به احتمال زیاد دوباره رخ می دهند یا تکرار می شوند و اعمالی که پیامدهای نامطلوب یا آزاردهنده ای در پی داشته باشند، احتمال تکرار آنها کمتر است.

اسکینر همچنین موقعیتی که یادگیری در آن صورت می پذیرد نیز در نظر دارد. اسکینر بین تقویت مثبت و تقویت منفی تمایز قایل شد که هر دو احتمال بروز پاسخ را افزایش می دهند.

در تقویت مثبت فرد به این دلیل رفتار خاصی را ظاهر می سازد که در گذشته آن رفتار به نتایج مطلوبی انجامیده است، در تقویت منفی فرد خود را به این دلیل درگیر رفتار می کند تا از پاسخی منفی که قبلا تجربه کرده است اجتناب ورزد.

از نظر اسکینر دیگر عامل مهم در فرایند یادگیری این است که برنامه تقویت می تواند در یادگیری تفاوت ایجاد کند، رفتارهایی که با برنامه سهمی یا متغیر تقویت شده باشند در برابر خاموشی مقاوم ترند. شکل دهی: اسکینر رفتار پیچیده را به اجزا کوچک تر تقسیم کرد و هر یک از این اجزاء را به صورت انتخابی تقویت کرد.

فرایند تقویت انتخابی هر چه بیشتر اجزاء یک مهارت پیچیده شکل دهی نام دارد. یکی از انتقادهای وارد شده بر اسکینر تعمیم نتایج پژوهش روی حیوانات به انسان هاست همچنین این رویکرد دیدی مکانیکی و ماشینی به انسان دارد که گرفتار پیامدهای محیطی رفتار و اعمالش است.

در نظریه یادگیری عوامل شناختی و عاطفی پنهان و غیرقابل مشاهده ای در یادگیری دخیل اند که مورد توجه قرار نگرفته است.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید