نمونه پروپوزال پایان نامه روش تحقیق روانشناسی محیط بدون تردید به دانشجو کمک می کند تا با اصول نگارش یک پژوهش علمی آشنایی کامل پیدا کند.

مطلب زیر را مطالعه کنید شاید موضوعی به ذهنتان برسد:
نظام گزل:

گزل یکی از پیشکسوتان در بررسی نظامدار و عینی تحول روانی کودکان و نوجوانان به حساب می آید. گزل یکی از روانشناسان مکتب نمویافتگی یا نشو و نمای عصبی یا اندامی است، مفهومی که در چارچوب یک حرکت روان شناختی آمریکایی بین دو جنگ بزرگ جهانی شکل گرفته است.

به اعتقاد وی عامل نمویافتگی یا نشو و نمای عصبی ـ اندامی به وجود آورنده تغییرات ساختاری در سازمان روانی است تغییراتی که تابع ویژگی های کروموزوم های سلول بارور شده یا نطفه هستند وی از آموزگاری کودکان استثنایی تا ارائه یک نظام بزرگ تحولی راهی دراز پیموده است.

شهرت گزل در وهله اول مربوط به بررسی هایی است که درباره دوقلوها یا هم شکمان به عمل آورده است و مفاهیم بنیادی مربوط به تفاوت های فردی را محک زده است. اما انتشار اولین نتایج بررسی های تحولی وی را از شهرت جهانگیر برخوردار ساخته است.

وی می گوید در طول تحول با استقرار یک سلسله الگوها (طرح نموها) رفتار فرد تغییر می یابد و معتقد است که برای بررسی دقیق تحول روانی و نمود بدنی در انسان باید از شیوه های تطبیقی استفاده کرد.

گزل معتقد است که آنچه به عنوان مرفولوژی یا شناخت شکل ظاهری اندام ها از زمان گوته داشته ایم به مفهوم امروزی نشان دهنده این نکته است که لااقل نمو انسان تابع مسأله پدید آیی مرفولوژیک است و در این زمینه معتقد است همان طور که بدن ما از شکل گیری معین تبعیت می کند شاید بتوان معتقد بود که تحول روانی هم از اصولی تبعیت می کند که در حکم پیدا شدن شکل یا نمای ظاهری رفتار است و این زمینه به چند اصل اشاره می کند:

1ـ اصل سوگیری نمو: بنابراین اصل، دستگاه عصبی ـ حرکتی ما از یک سو دارای تحولی از سر به پا یا اصطلاحا سری ـ دمی است و از سوی دیگر این تحول از نزدیک به دور یعنی از مرکز به پیرامون است و اصطلاحاً مرکزی ـ پیرامونی است.

ولی بین این تمایل تحول «سری ـ دمی» و «از نزدیک به دور» در هم آمیختگی هایی وجود دارند. 2ـ اصل در هم تنیدگی های متقابل: بنابراین اصل، با استقرار الگوهای حرکتی و هماهنگی بین آنها شکل گیری های حرکتی پدیدار می شوند.

گزل نشان می دهد که مثلا بیست و سه الگو برای بلند شدن و سرپا ایستادن از حد خوابیدن روی شکم در کودک وجود دارد.

این بیست و سه الگو باید استقرار یابد و هیچ یک از آنها حذف شدنی نیست. پس باید این بیست و سه الگو به دلیل وجود روابط حرکتی متعدد، متناوباً در هم تنیده می شوند تا یک الگوی حرکتی بزرگ که همان برخاستن و ایستادن به وجود می آید.

در جریان شکل گیری یک واکنش از نوع باز و بسته کردن دست یا پا که با دو دسته تجهیزات عصبی و عضلانی تحقق می پذیرند، نمو این دسته تجهیزات متناوباً و تدریجاً صورت می گیرند و هماهنگ و هم بسته می شوند.