تکمیل فرم پروپوزال کارشناسی ارشد روانشناسی هوش هیجانی ابتدا با بیان دقیق مسئله آغاز می شود که تدوین فرضیه و تعیین اهداف و روش انجام کار از دیگر بخش هاست.

مطلب زیر را مطالعه کنید شاید موضوعی به ذهنتان برسد:
تفاوتهای فردی در عقاید كنترل شخصی افراد با میل كنترل زیاد، با صدای بلند، با تغیر و به سرعت صحبت می كنند، به سؤالات و اظهارنظرها، سریعاً پاسخ می دهند صحبت های طرف مقابل خود را قطع می كنند و حرف خود را به كرسی می نشانند و هر وقت بخواهند به گفتگو خاتمه می دهند.

میل كنترل زمانی سازگارانه است كه موقعیت ها قابل كنترل باشند اما افراد با میل كنترل زیاد، زمانی انتظار كنترل بر وقایع را دارند كه در حقیقت پیامدها به صورت تصادفی تعیین می شوند. افراد با میل كنترل زیاد دوست دارند فكر كنند كه می توانند با تلاشهای شخصی، این نوع پیامدها را، كنترل كنند. میل كنترل در توهم كنترل جای می گیرد.

افرادی كه میل كنترل زیادی دارند، در مواجهه با تكالیف دشوار، استقامت بیشتری نشان می دهند. و افرادی كه میل كنترل زیاد دارند، تكالیف دشوار را انتخاب می كنند چون آرمانها و معیارهای عالی دارند. و وقتی به مبارزه طلبیده می شوند، به طرز غیرعادی تلاش زیادی به خرج می دهند، در تكلیف های دشوار مقاومت می كنند و زود جا نمی زنند و انتساب های خودیاری و تقویت كننده كنترل دارند.

میل كنترل در موقعیت های پیشرفتی، منبع مثبتی است. اگر میل به كنترل بیشتر از امكان كنترل (توانایی اعمال كنترل) باشد، افسردگی و درماندگی آموخته شده نشان می دهند وقتی كسی میل به كنترل دارد اما محیط از تأمین آن خودداری می كند، او نسبت به درماندگی آموخته شده و افسردگی آسیب پذیر می شود.

وقتی كنترل تهدید می شود یا از دست می رود، افراد با میل كنترل زیاد، واكنشهایی چون ناراحتی ـ اضطراب ـ افسردگی، سلطه گری، و كنار آمدن جسورانه نشان می دهند.