سایت ایران پژوهش به شما در انتخاب موضوع پروپوزال کارشناسی ارشد روانشناسی کودک مشاوره تخصصی ارائه می دهد.

این متن را بخوانید و برای انتخاب موضوع پروژه دانشجویی روانشناسی ایده بگیرید:
به نظر پیاژه چهار عامل در تحول شناختی کودک تأثیر دارد که عبارتند از:

1ـ رسش 2ـ تجربیات محیطی 3ـ تعامل های اجتماعی و 4ـ تعادل جویی (درون سازی و برون سازی). نظریه های پیاژه معطوف به نقش عوامل زیستی در تحول شناختی کودک است ولی نحوه سازگاری و سازمان دهی فرایندهای هوشی تابع دو عامل محیط و پیشینه ی یادگیری فرد است اما در مقابل گرایش به سازمان دهی فرایندهای هوشی و برقراری سازگارهای ویژه با محیط را به ارث می برد.

به بیان دیگر پیاژه به بلوغ زیستی فرد در طول زمان اشاره دارد. اهمیتی که پیاژه برای بلوغ زیستی قائل است توانایی های شناختی کودک، حاصل تعامل او با محیط است. پیاژه به درک چگونگی فعالیت ذهن علاقه مند است و می خواهد بداندکه فرد در تقابل با جهان پیرامون خویش چگونه عمل می کند.

پیاژه در عمل متقابل با جهان پیرامون بین تجربیات محیطی و تجربیات اجتماعی تفاوت قائل است به نظر او نوع تجربه هایی که کودک از طریق کار روی اشیاء به دست می آورد، در تحول شناختی او مؤثر است ولی محیط اجتماعی او نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است و از آن میان پیاژه بر نقش زبان در بازنمایی ذهنی اعمال تأکید دارد.

البته برخلاف نظر برونر، پیاژه زبان را عامل به وجود آورنده ي هوش نمی داند بلکه زبان را تسهیل کننده تحولات شناختی از جمله هوش به حساب می آورد. به نظر پیاژه گروه همسالان نیز در میان عوامل اجتماعی نقش ویژه ای در تحول شناختی کودک به عهده دارند.

به نظر پیاژه، فرایندهای هوشی از طریق فرایند تعادل جویی تنظیم می شوند، تعادل جویی از اشکال خود تنظیمی است که به کودک فرصت می دهد تا شناخت پایدار و همگنی از محیط به دست آورده، ناهماهنگی های موجود در تجربیاتش را تشخیص دهد. به اعتقاد پیاژه کودک با این فرایند نقش فعالی در تحول شناختی خویش ایفا می کند.