سایت ایران پژوهش برای نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد رشته روانشناسی محیط یا روانشناسی کودک خدمات پژوهشی ارائه می دهد.

مطلب زیر را مطالعه کنید شاید موضوعی به ذهنتان برسد:
نقش فعال کودک در تحول:

ـ در نظریه نمویافتگی یا نمو داخلی کودک یک نظام کنشی در حال نمو است و فعالیت های وی به تبعیت از قوانین نمو عصبی در برخورد با محیط به تدریج تحقق می یابند. ـ در نظریه های یادگیری، کودک در تحلیل رفتار فعال نیست ولی به صورتی فعال تر محیط را در تعیین آنچه در نظریه اجتماعی شناخت یاد گرفته می شود به کار می گیرد. ـ در نظریه پردازش، کودک تعیین کننده اطلاعات پردازش شده و تعیین کننده قواعد، راهبردها و خط مشی هایی است که در به ثمر رساندن یک فعالیت با آنها آشنا می شود.

ـ در نظریه روانی ـ اجتماعی کودک به صورت فعال در جست وجوی هویت یا شکل دادن به شخصیت خویش است. تأکید درباره تفاوت های فردی تحول: ـ در نظریه نمویافتگی، تفاوت های فردی تابع خصوصیات کروموزومی نطفه اند. ـ در نظریه یادگیری، درباره تفاوت های فرد تأکید نشده است و قوانین یادگیری جهان شمول قلمداد شده اند. ـ در نظریه پردازش خبر، تأکید بر تفاوت های فردی ناچیز است.

در نظریه های روانی ـ اجتماعی یا روان ـ پویشی، مراحل روانی، اجتماعی تحول جهان شمول هستند. ـ در نظریه بافتاری از نوع اجتماعی ـ فرهنگی یا بوم شناختی تأکید بر نقش بندی یکتای رویدادهاست. ـ در نظریه رفتارشناسی تأکیدی در این باره به چشم نمی خورد. ـ در نظریه عملیاتی پیاژه، تفاوت های فردی به خصوص از زاویه تفاوت بین جنس مذکر و مؤنث در کانون توجه این نظریه نیست. چگونه بافت اجتماعی فرهنگی، تحول را زیر تأثیرمی گیرد؟

ـ در نظریه نمویافتگی یا نشو و نمای درونی، بافت اجتماعی فقط در حد تفاوت محتوای فرهنگی به صورت روبنایی در تحول فرد اثر می گذارد، از نظر گزل این تأثیر بنیادی نیست. در نظریه های یادگیری، ممکن است یا عوامل اجتماعی فرهنگی تعیین کنند که کدام یک از رفتارها تقویت شده یا نتبیه شده اند یا از جانب مدل ها در دسترس قرار دارند. ـ در نظریه پردازش ـ تأثیر عامل ناچیز است، مع ذالک قواعد، راهبردها و خط مشی های اکتسابی که به کار تحقق یک فعالیت می آیند ممکن است بر حسب فرهنگ با یکدیگر متفاوت باشند. ـ در نظریه های روانی ـ اجتماعی ـ فرهنگی مؤلفه بزرگ و اساسی نظریه اریکسن را تشکیل می دهد.

ـ در نظریه های بافتاری، از نوع اجتماعی فرهنگی و بوم شناختی، بافت اجتماعی به صورتی بحران خیر عامل مهم تعیین کننده رفتار است. ـ در نظریه بافتاری رفتارشناسی طبیعی بر این نکته تأکید نشده است و فرض بر این است که اصول رفتارشناختی تحول در مورد همه فرهنگ ها به کار بسته می شوند. ـ در نظریه عملیاتی پیاژه که ساخت های شناختی جهان شمولند با این همه بافت های اجتماعی در تعیین سرعت شکل گیری یا سطح نهایی فرایندها مؤثرند و این امر می تواند بر حسب فرهنگ محیط متفاوت باشند.