نگران هزینه نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد روانشناسی کار یا دیگر گرایش های روانشناسی نباشید و با مطالب این سایت اطلاعات کافی بدست آورید.

مطلب زیر را مطالعه کنید شاید موضوعی به ذهنتان برسد:
تعیین‌کننده‌های محیطی در برابر تعیین‌کننده‌های زیستی بدیهی است که بیشتر رفتارهای انسان تحت تأثیر متقابل دو نیروی تعیین‌کننده رسش و یادگیری هدایت می‌شود. رسش در ساده‌ترین تعریف، به تغییراتی گفته می‌شود که قبل از هر چیز نتیجه رشد و بلوغ است و تقریبا از تمرین و آموزش مستقل است در حالی که یادگیری به تغییراتی گفته می‌شود که اساساً نتیجه تجربه است.

بعضی از روان‌شناسان در توجیه رفتارهای انسان بر عامل رسش تأکید دارند و معتقدند تفاوت‌های فردی در این زمینه ناشی از تفاوت‌های زیستی است و از سوی دیگر محیط گرایان بر تأثیر عوامل محیطی در الگوهای رشد تأکید می‌کنند و تغییرات و تحولات ناشی از رشد را به تجربه نسبت می‌دهند.

در این صورت، تفاوت‌های فردی از امکانات متفاوت محیط ناشی می‌شود. همه نظریه‌پردازان بر نفس عوامل بیرونی و درونی رشد تأکید می‌کنند اما تعبیرهای متفاوتی از آن دارند. در این زمینه رفتارگرایان بیشترین نقش را به عوامل بیرونی داده و نقش فعال انسان را نادیده گرفته‌اند.

در این دیدگاه محیط است که رفتار انسان را شکل می‌دهد. در مقابل، فروید بیشترین نقش را برای نیروهای ناهشیار درونی قائل است، از دیدگاه اسکینر تکیه بر عوامل درونی برای تفسیر رشد و یادگیری انسان نابخردانه است و روان‌شناسان را از مسیر علمی باز می‌دارد.

اگر توجه به عوامل درونی و بیرونی هر دو افراطی است و بسیاری از روان‌شناسان از آن احتراز می‌کنند در طول سالیان گذشته، تأکید روان‌شناسان از عوامل بیرونی به عوامل درونی و برعکس به طور متناوب تغییر کرده است.