با قیمت و هزینه مناسب انتخاب موضوع پایان نامه ارشد روانشناسی عمومی و بالینی را می توانید به ما محول نمایید.

متن زیر حاوی متغیرهای مهمی است که برای انتخاب موضوع کمک کننده است :

انگیزش تشویقی:

طبق نظر اسپنس تأثیر تقویت تنها از راه انگیزش تشویقی آشکار می شود. اسپنس را باید عامل اصلی در افزودن مفهوم انگیزش تشویقی به نظریة هال دانست. در واقع اعتقاد بر این است که K نقشش در نظریة اسپنس بیشتر از نقشش در نظریة هال است در واقع به نظر می رسید که هال با K مشکل داشت زیرا معلوم نبود که به کدام فرایند فیزیولوژیکی مربوط است.

اسپنس مشکل را با ارتباط دادن K به مکانیسم rG-sG حل کرد مکانیسم rG-sG در طول یک ماز معکوس عمل می کند و در نهایت رفتار حیوان را از جعبة آغاز به جعبة هدف هدایت می نماید. او مفهوم مشوق را برای فرایند هدایت کنندة خودکار به کار برد.

طبق نظر اسپنس نیروی rG-sG به وسیلة K تعیین می شود و هرچه rG-sG نیرومندتر باشد اشتیاق حیوان برای گذر از ماز هم بیشتر است. به بیان دیگر این مکانیسم در حیوان انتظار تقویت را ایجاد می کند که آن را برای دویدن در ماز برمی انگیزاند.

لازم به ذکر است اگرچه اسپنس مفهوم انتظار را به میان کشید تصور او از آن یک تصور مکانیستی (ماشینی) بودند یک تصور منتالیستی (ذهنی) تا آنجا که به شرطي شدن وسیله ای مربوط می شود اسپنس یک نظريه پرداز مجاورت بود نه یک نظريه پرداز تقویت تا آنجا که به شرطي شدن کلاسیک مربوط می شود. او یک نظريه پرداز تقویت بود به سخن دیگر اسپنس باور داشت که رفتار وسیله ای بدون تقویت آموخته می شود.

اما تقویت مشوق لازم را برای انجام آنچه که آموخته شده است فراهم می آورد. تغییر در معادلة اصلی هال: که اسپنس این معادله را به شکل زیر تغییر داد. دقت کنید که اسپنس K و D را به عوض ضرب کردن با هم جمع می کند نتیجه این می شود که یک پاسخ یاد گرفته شده ممکن است داده شود حتی اگر حالت سائق هم وجود نداشته باشد.

برای مثال اگر شخصی مرتباً در ساعت 6 بعد از ظهر در مکان معینی غذا خورده باشد و در ساعت 6 بعد از ظهر در آن مکان باشد ممکن است میل به غذا خوردن در او ایجاد شود حتی اگر گرسنه هم نباشد. طبق معادلة اسپنس مادام که k و SHR بیشتر از صفر باشند پاسخ یاد گرفته داده خواهد شد.

حتی اگر حالت سائق وجود نداشته باشد به همین دلیل است که ارگانیسم ها بعضی اوقات که گرسنه نیستند به خوردن می پردازند یا وقتی که تشنه نیستند به نوشیدن می پردازند. دلیل این امر آن است که در آنها تمایل نیرومند این اعمال در شرایط معین ایجاد شده است. نتیجة دیگر معادلة تجدید نظر یافتة اسپنس این است که مادام که D و SHR دارای ارزش بیشتر از صفر می باشند ارگانیسم به دادن پاسخ ادامه می دهد. حتی اگر 0=k باشد و به سخن دیگر ارگانیسم ممکن است به پاسخ دادن ادامه دهد حتی اگر تقویتی در کار نباشد.

نظریة خاموشی ناکاملی- رقابت:

هال خاموشی را اینگونه توضیح می دهد: که وقتی تقویت از موقعیت حذف می شود (0=K) SIR و IR به عنوان تأثیر گذارندگان اصلی بر رفتار در می آیند و حیوان پاسخ دادن را متوقف می سازد. اسپنس با این نظر هال مخالف بود. از نظر اسپنس عدم تقویت موجب ناکامی می شود که پاسخهای ناهمساز با پاسخ یاد گرفته شده را فرامی خواند و لذا این پاسخهای ناهمساز با پاسخ یاد گرفته شده رقابت می کنند. سرانجام رفتار ایجاد شده به وسیلة ناکامی و انتظار ناکامی غالب می شود و می گوییم پاسخ یاد گرفته شده خاموش شده است.

اسپنس خاموشی را بر حسب تداخل فعال پاسخهایی که بر اثر ناکامی به وجود می آیند با رفتار یاد گرفته شده تبیین می کند. به نظر می رسد تبیین اسپنس درست تر باشد. آبرام امسل: امسل فرض می کند که پس از اینکه ارگانیسم در یک موقعیت معین چند بار تقویت شد می آموزد که تقویت را در آن موقعیت انتظار بکشد. ارگانیسمی که انتظارش از تقویت برآورده نشود. به ناکامی دچار می گردد.

این ناکامی دارای خواص انگیزشی نظیر تنبیه است. برای مثال معلوم شده است که حیوانها می آموزند پاسخی را بدهند که محرکی را که هنگام تجربة ناکامی حاضر بوده است پایان دهد. باور استدلال کرد که مقدار ناکامی باید به مقدار کاهش تقویت مرتبط باشد. او برای آزمودن اين فرض خود یک ماز دو راهی شبیه به آنچه در آزمایش امسل و روسل به کار رفت را مورد استفاده قرار داد. با این تفاوت که در آزمايش باور به موشها در پایان هریک از گذرگاهها چهار پشته غذا داده شده.

مرحلة آموزش شامل 6 کوشش روزانه به مدت 24 روز بود. یعنی مجموعاً 144 کوشش پس از آموزش شرایط آزمایش تغییر یافتند به گونه ای که تعداد پشته های غذا که در پایان اولین گذرگاه یافت می شد 4 و 3 و 2 و 1 یا صفر پشته بود. چهار پشته غذایی که در پایان دومین گذرگاه یافت می شود در طول آزمایش یکسان باقی می ماند. باور یافت که سرعت دویدن در گذرگاه 2 با تعداد پشته های غذای موجود در گذرگاه 1 رابطة معکوس داشت یعنی هرچه پشته های غذا کمتر بودند سرعت دویدن بیشتر بود.

به سخن دیگر موشها در گذرگاه 2 زمانی بیشترین سرعت را داشتند که در گذرگاه 1 هیچ غذایی دریافت نمی کردند سرعت موشها به ترتیب وقتی که یک پشته غذا، بعد 2 پشته و بعد 3 پشته غذا دریافت کردند کاهش یافت. و کمترین سرعت انها زمانی بود که در گذرگاه 1 چهار چشته غذا دریافت می کردند.

این آزمایش فرضیة باور را مبنی بر اینکه مقدار ناکامی به مقدار کاهش تقویت ارتباط دارد تأیید می کند و این البته با نظر اسپنس و امسل دربارة ناکامی انطباق دارد. rG به انتظار تقویت مربوط است در حالیکه rf به انتظار ناکامی وابسته است. در ضمن خاموشی حیوان چیزی جز ناکامی را تجربه نمی کند که به تدریج و به طور معکوس از طریق مکانیسم rf-sf به جعبة هدف تعمیم می یابد زمانی که این امر صورت می پذیرد حیوان یا در جعبة آغاز یا اندکی پس از ترک کردن جعبة آغاز محرک هایی را تجربه می کند که rf ها را فرا می خوانند در این مرحله می گوییم که خاموشی اتفاق افتاده است.

اثر تقویت سمعی امسل بر این واقعیت اشاره می کند که برای خاموش کردن رفتاری که در ضمن یادگیری به طور ناپیاپی تقویت شده است از خاموش کردن رفتاری که در ضمن یادگیری به طور پیاپی تقویت شده است زمان بیشتری لازم است به سخن دیگر اثر تقویت سهمی حاکی از این است که تقویت ناپیاپی یا ناپیوسته از تقویت صد درصد در مقابل خاموشی مقاوم تر است.

امسل PRE (تقویت سهمی) را اینگونه تبیین می کند. ابتدا حیوان آموزش می بیند تا پاسخی را بدهد مانند طی کردن یک گذرگاه مستقیم در ماز در ضمن این آموزش حیوان معمولاً تقویت نخستین RG را همیشه در جعبة هدف دریافت می کند در چنین شرایطی همة محرکهای گذرگاه سرانجام از طریق مکانیسم SG rG با RG تداعی خواهند شد. بعد حیوان در یک برنامة تقویتی سهمی قرار داده می شود که مثلاً در 50 درصد موارد تقویت دریافت می کند.

از آنجا که در حیوان یک انتظار قوی برای دریافت تقویت ایجاد شده است در کوششهایی که تقویت به او داده نمی شود. ناکامی نخستین RF را تجربه خواهد کرد. چنانکه قبلاً دیدیم محرکهای پیش از تجربة ناکامی rF ها را فرا می خوانند که به sf ها منجر می شوند.

پس از چندین کوشش بدون تقویت یک تعارض حاصل می شود زیرا محرکهای واحد عادتهای متضاد را سبب خواهند شد. وقتی که یک rG-sG فراخوانده می شود حیوان تمایل دارد به سوی جعبة هدف برود اما وقتی که یک rF-sF فراخوانده می شود حیوان میل دارد از جعبة هدف اجتناب کند. چون که حیوان قبلاً یک عادت قوی دویدن به سوی جعبة هدف را در ضمن دورة آموزش اولیه پیش از تقویت سهمی كسب كرده است به رفتن به سوی جعبة هدف ادامه مي دهد.

به سخن دیگر در حالیکه که یک تعارض گرایش- اجتناب وابسته به جعبة هدف وجود دارد تمایل به گرایش برنده می شود. بنابراین رفتار آزمودنی های تقویت سهمی دیرتر خاموش می شود و این است اثر تقویت سهمی. می توان از تبیین پیشنهادی امسل برای PRE استنباط کرد که با مرحلة تعارضی آموزش سهمی تغییرات رفتاری زیادی همراهند یعنی وقتی که محرکهای واحدی در دستگاه آزمایش هم تمایلات گرایشی را فرا می خوانند و هم تمایلات اجتنابی را، سرعت دویدن از کوششی به کوشش دیگر فرق می کند.

در عین حال وقتی که محرکها در مراحل بعدی آموزش با پاسخ دویدن تداعی می شوند پاسخ دویدن ثابت می شود. امسل برای هر دوی این استنباطها شواهد تعیین کننده يافت همچنین می توان از نظریة امسل استنباط کرد که PRE تنها زمانی که در دورة آموزش اولیه تعداد قابل ملاحظه ای کوشش صورت گرفته باشد رخ می دهد.

علت آن است که تبیین مبتنی بر ناکامی است و حیوان ناکامی را تجربه نخواهد کرد مگر اینکه یاد گرفته باشد که تقويت كننده را انتظار بکشد شواهد مؤید این استنتاج نیز به وسیلة امسل یافت شدند معلوم گشت که حیوانهایی که پیش از قرار گرفتن در برنامة تقویت سهمی 84 کوشش آموزش اولیه با تقویت پیاپی داشتند PRE حاصل می شد اما اگر تنها 24 کوشش آموزش اولیه داشتند حاصل نمی شد.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید