با رجوع به بخش های مختلف این سایت و مطالعه مقالات آن انتخاب موضوع پایان نامه ارشد روانشناسی عمومی و بالینی توسط خود دانشجو امکان پذیر می شود.

متن زیر حاوی متغیرهای مهمی است که برای انتخاب موضوع کمک کننده است :

رفتار پاسخگر و رفتار کنشگر:

اسکینر دو نوع رفتار را نام برد: رفتار پاسخگر که به وسیلة یک محرک شناخته شده فراخوانده (ایجاد) می شود و رفتار کنشگر (یا رفتار فعال) که به وسیلة یک محرک شناخته شده فراخوانده نمی شود بلکه صرفاً از جاندار صادر می-شود.

پاسخ های غيرشرطي مثال هایی از رفتار پاسخگر هستند. زیرا آنها به وسیلة محرکهای غيرشرطي فراخوانده می شوند. رفتار پاسخگر همة بازتابها مانند پرش دست در نتیجة سوزن زدن به آن، تنگ شدن مردمک چشم بر اثر نور و ترشح بزاق در حضور غذا را شامل می شود. از آنجا که رفتار کنشگر در ابتدا با محرکهای شناخته شده همراه نیست خود به خودی به نظر می-رسد.

مانند سوت زدن، برخاستن، رها کردن یک وسیلة بازی و انتخاب وسیله ای دیگر از سوی کودک. توجه کنید که اسکینر نمی گوید رفتار کنشگر مستقل از تحریک روی می دهد بلکه می-گوید محرکی که اینگونه رفتار را سبب می شود. ناشناخته است برخلاف رفتار پاسخگر که به محرکی که پیش از آن می آید وابسته است رفتار کنشگر به وسیلة پیامدهایش کنترل می شود.

شرطي شدن نوع S و نوع R:

شرطي شدن نوع S شرطي شدن پاسخگر نیز نامیده می شود که با شرطي شدن کلاسیک یکی است به آن شرطي شدن نوع S می گویند. تا بر اهمیت محرک در فراخوانی پاسخ تأکید کنند. شرطي شدن رفتار کنشگر شرطي شدن نوع R (نوع پاسخ) نام گرفته است تا بر اهمیت پاسخ تاکید شود.

شرطي شدن نوع R شرطي شدن کنشگر نیز نامیده می-شود. در شرطي شدن نوع R نیرومندی شرطي شدن معمولاً با سرعت پاسخ معین می شود در حالیکه در شرطي شدن نوع S نیرومندی شرطي شدن با مقدار پاسخ نشان داده می شود.

بنابراین مي بینیم که شرطي شدن نوع R اسکینر بسیار شبیه به شرطي شدن وسیله ای ثوراندايك است. و شرطي شدن نوع S او همانند شرطي شدن کلاسیک پاولف است. البته تفاوتهایی بین ثوراندايك و اسکینر وجود دارد. برای مثال متغیر وابسته در آزمایشهای يادگيري ثوراندايك زمان مورد نیاز برای رسیدن به راه حل بود.

از سوی دیگر اسکینر سرعت پاسخدهی را به عنوان متغیر وابستة خود به کار می برد اگر چه اسکینر گاهی دربارة چگونگی تأثیر تقویت بر احتمال وقوع مجدد پاسخ صحبت می کند علاقة اصلی او به نحوة تأثیر تقویت بر سرعت وقوع پاسخ است.

به سخن دیگر ثوراندايك عمدتاً علاقه-مند بود بداند چه مدت طول می کشد تا حیوان پاسخ معینی را بدهد در حالیکه اسکینر می خواست بداند چه متغیرهایی بر سرعت یا الگوی پاسخ دهی تأثیر می گذارند.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید