یک سایت خوب و واقعی که تنها هدف ان جذب مخاطب نباشد و پر محتوا نیز باشد و مقالات تخصصی ارائه دهد برای انتخاب موضوعات پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی مناسب است که سایت ایران پژوهش به این جایگاه رسیده است.

با مطالعه دقیق متن زیر متغیرها را یادداشت کنید تا بتوانید با آن موضوع پایان نامه روانشناسی عمومی انتخاب کنید :

جای گشت تداعی:

این نظریه با نظریه عناصر همانند انتقال آموزش ثوراندایك رابطه نزدیک دارد. برای نشان دادن جای گشت تداعی باید از پیوند بین موقعیتی معین و پاسخی معین استفاده کرد آنگاه باید عناصر محرک مربوط به موقعیت اصلی را به تدریج حذف کرد و عناصر محرک تازه ای که مربوط به موقعیت اصلی نبوده اند به آن افزود. مادام که تعداد کافی عناصر محرک از موقعیت اصلی در موقعیت تازه موجود باشد همان پاسخ اولیه داده خواهد شد.

در این راه همان پاسخ را می توان در ضمن تعدادی تغییر محرک انتقال داد تا اینکه سرانجام بتوان آن پاسخ را در حضور شرایط تحریکی کاملاً متفاوت با محرک های اولیه ایجاد کرد مثالی از جایگشت تداعی در اثر تراس درباره یادگیری تغییر دادن دیده می شود. تراس ابتدا به کبوتران آموزش داد تا بین رنگ قرمز و سبز تغییر قائل شوند و برای این منظور زمانی که آنان به دکمه قرمز پاسخ می دادند با دانه آنها را تقویت کرد.

سپس یک میله عمودی بر روی دکمه قرمز و یک میله افقی بر روی دکمه سبز قرار داد آنگاه به تدریج رنگهای قرمز و سبز را محو کرد تا سرانجام تنها دو میله عمودی و افقی بر جای ماندند. معلوم شد که تغییر دادن رنگ قرمز از سبز، بدون اشتباه به تغییر دادن میله عمودی از افقی انتقال یافت.

اکثر تدابیر تبلیغات تجاری مبتنی بر اصل جایگشت تداعی است. آنچه تبلیغات کننده نیاز دارد یک شی محرک است که در افراد احساسهای مثبت ایجاد کند مانند تصویر یک زن یا یک مرد زیبا، بعد این محرک را با محصول خود مانند نوعی سیگار یا اتومبیل یا ... آنقدر همراه می آورد تا محصول مورد نظر همان احساس مثبت را ایجاد کند.

جای گشت تداعی برخلاف قانون اثر تنها به مجاورت نیاز دارد. جای گشت تداعی نوع دومی از نظریه یادگیری است که شبیه به نظریه های پاولف و گاتری است. ثوراندایك پس از 1930. او در سال 1929 اعلام کرد: من اشتباه کردم.

قانون تمرین تجدید نظر شده: او از جنبه های علمی تمامی قانون تمرین را پس از 1930 مردود اعلام کرد. قانون اثر تجید نظر شده: پس 1930 یعنی از این قانون که می-گفت پاسخی که با وضع خشنود کننده دنبال شود نیرومند می-گردد. درست از آب در آمد ثوراندایك دریافت که تنبیه کردن یک پاسخ بر نیرومندی پیوند هیچ اثری ندارد.

تعلق پذیری: او می گفت اگر عناصر یک تداعی به گونه ای به هم تعلق داشته باشند تداعی بین آنها از زمانی که عناصر به هم تعلق نداشته باشند بهتر یاد گرفته و یاد داده می شود. ثوراندایك همچنین عقیده واکنش تأیید کننده خود را به مفهوم تعلق پذیری ربط داد. او فکر می کرد که اگر بین حالت نیاز ارگانیسم و اثر حاصل از یک پاسخ یک رابطه طبیعی موجود باشد از زمانی که این رابطه غیرطبیعی باشد، یادگیری موثرتر خواهد بود.

برای مثال می توانیم بگوییم که یک حیوان گرسنه غذا را خشنود کننده یا یک حیوان تشنه آب را خشنود کننده خواهد یافت اما این بدان معنی نیست که یک حیوان گرسنه و تشنه چیزهای دیگر را خشنود کننده نخواهد یافت.

وجود یک سائق نیرومند طبقه ای از رویدادها را به وجود می آورد که در آن لحظه بیشترین تأثیر خشنودکنندگی را خواهد داشت اعتقاد ثوراندایك این بود که اثری که به نیازهای فعلی ارگانیسم تعلق دارد از اثرهایی که به آن نیازها تعلق ندارند.

واکنش تأیید کننده نیرومندتری را فرا می خواند حتی اگر این اثرها در شرایط دیگر خشنودکننده های نیرومندی باشند او از این مفهوم به دو طریق استفاده می کند: یکی برای توضیح اینکه چرا در یادگیری مواد کلامی فرد آنچه را که یاد می-گیرد در واحدهایی که به صورت موادی که متعلق به هم ادراک می شوند سازمان می دهد. دوم اینکه او می گفت: اگر اثرهای تولید شده به وسیله یک پاسخ به نیازهای ارگانیسم ارتباط داشته باشند از زمانی که این اثرها به نیازهای ارگانیسم مربوط نباشند مؤثرترند.

عده ای می گفتند که او با این اصل به روانشناسان گشتالت که می گفتند ارگانیسم اصول کلی را می آموزد نه پیوندهای مشخص محرک و پاسخ را، امتیاز داده است. ثوراندایك با اصل قطبیت خود می گفت یک پاسخ یادگرفته شده در جهتی که در آن شکل گرفته است با آمادگی کامل داده می شود.

به عنوان مثال همه می-توانند الفبا را از اول تا آخر از حفظ بگویند اما به ندرت کسی می-تواند آن را از اول به آخر بازگو کند. منظور او این بود که اگر اصول کلی و یا فهمیدن به جای پیوندهای محرک و پاسخ یاد گرفته شود یاد گیرنده باید بتواند آنچه را آموخته است به آسانی در هر جهتی بازگو کند.

گسترش اثر: بعد از 1930 او دریافت یک وضع خشنود کننده علاوه بر بالا بردن احتمال بازگشت پاسخی که به این وضع منجر شده، احتمال بازگشت پاسخهای پیرامونی پاسخ تقویت شده را نیز افزایش می دهد. آنچه را که ثوراندایك وضع خشنود کننده می-نامید ظاهراً از پاسخ تقویت شده به پاسخهای پیرامونی گسترش می یابد.

به گفته دیگر پاسخ تقویت شده از بیشترین احتمال بازگشت برخوردار است بعد از آن احتمال بازگشت پاسخهای مجاور آن زیاد است. سپس احتمال پاسخهای نزدیک این پاسخها زیاد است و الی آخر. ثوراندایك احساس می کرد که گسترش اثر بار دیگر طبیعت مستقیم و خودکار یادگیری را نشان می دهد.


مشاوره و انجام پروپوزال، پایان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید