فرضیه در پروپوزال نویسی پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی و همه رشته های علوم انسانی یک بخش اساسی تحقیق است.

فرضیه باید روشن ودقیق باشد.

چون در هر علمی مفاهیم معنای خاص خود را دارند،بنابراین باید آنها را دقیق و به شکل قابل انتقال به دیگران تعریف کرد .

هر گاه فرضیه ای به صورت دقیق و مختصر بیان شود ،هم درک آن برای خواننده آسان است و هم آزمون آن برای محقق ساده تر .

این سوال که :

آیا دانش آموزانی که در برنامه های مطلوب و مقرون به صرفه راهنمایی و مشاوره مشارکت داشته اند ،در سطح ابتدایی کار آمد بوده اند ؟نشان دهنده افکار مبهم و مغشوشی است .

یک برنامه از نقطه نظرهای مختلف ممکن است مطلوب یا نامطلوب باشد.

در این سوال نوع معینی از روش های راهنمایی و مشاوره مطرح نشده است.

کدام جنبه از راهنمایی و مشاوره باید مورد پژوهش قرار گیر ؟قسمت دوم سوال به جنبه اقتصادی برنامه مطرح شده مربوط است .

مقرون به صرفه از نظر چه کسی (والدین ،دانش آموزان یا مسئولان آموزش و پرورش )؟

برای این که از این سوال ،فرضیه معناداری استخراج و صورت بندی کنیم ،ضروری است که ابتدا یکی از جنبه های راهنمایی و مشاوره در سطح ابتدایی را که پژوهشگر قصد تحقیق آن را دارد مشخص سازیم.

فرض کنید که محقق علاقه مند است براساس مقایسه رفتارهای قابل مشاهده (فرار از مدرسه ،افت تحصیلی و نگرش دانش آموزان نسبت به مدرسه ) از دید گاه معلمان ،تاثیر برنامه راهنمایی و مشاوره را در کلاس پنجم که این برنامه باری آنها اجرا شده است مورد پژوهش قرار دهد.

به این ترتیب شاید تبدیل فرصیۀ مورد بحث به سه فرضیۀ معین ، بهترین روش باشد .این سه فرضیه را می توان به شرح زیر بیان کرد:

1. بین مشکلات رفتاری دانش آموزان کلاس پنجم که در برنا مۀ راهنمایی و مشاور شر کت دا شته اند و مشکلات رفتاری دانش آموزان کلاس پنجمی که در این برنامه شرکت ندا شته اند ، تفاوت معنا داری وجود دارد .

2. بین دانش آموزان کلاس پنجمی که در برنامۀ راهنما یی و مشاور شرکت داشته اند و دانش آموزان کلاس پنجمی که در این ندا شته اند ، از نظر فرار از مدرسه اختلاف معنا داری وجود دارد.

3. بین دانش آموزان کلاس پنجمی که در برنا مۀ راهنمایی ومشاور شرکت داشته اند ودانش آموزان کلاس پنجمی که در این برنامه شرکت نداشته اند ،از نظر نگرش آنها به مدرسه تفا وت معنا داری وجود دارد(بوگ و گال،1979).

توجه داشته باشید که درمثال فوق یک سؤال کلی به سه فرضیۀ مشخص تبدیل شده است که هر یکی از آنها رابطۀ معینی را بین متغیر ها مطرح سا خته است. مزیت عمدۀ تدوین فرضیه به صورت فوق سهولت در آزمون کردن آن است.

آزمون فرضیه های چندگانه مستلزم به دست آوردن همبستگی های گو نا گون است که خود این امر،درخیلی از موارد دشوار است وممکن است به ابهام و تر کیب دو بینش متعا رض با یکدیگر منجر شود.

زیرا در برخی از شرایط بخشی از فرضیه ها را ممکن است با استناد به یافته های و مدارک تحقیقی مورد تأیید قرار داد ولی بخشی از آنها را نتوان با نتایج حاصل موجود تأیید کرد.

در گزارش نتایج تحقیق آزمایش ، چنانچه را بطه بین متغیر ها به صورت همبستگی و واحد بیان شود ، به سادگی می توان یافته های پژوهش را به صورت قطعی عرضه کرد.


مشاوره انتخاب موضوع و انجام تخصصی پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید