روش تحقیق مشاهده میدانی در پایان نامه نویسی چیست؟ آیا می دانید روش تحقیق مشاهده میدانی در پایان نامه چیست؟ برای پاسخ به این پرسش متن زیر را با دقت مطالعه کنید.

مشاهدات میدانی در تحقیق کیفی :

مشاهده میدانی برای جمع آوری داده ها و ارائه فرضیه و نظریه ها مفید است . همانند دیگر روش های کیفی ، این روش بیشتر با توصیف و تبیین مرتبط است تا اندازه گیری و کمی سازی .

شکل پایین نشان می دهد که مشاهدات میدانی را می توان با توجه به دو بعد مهم طبقه بندی کرد :

1 ) مشارکت یا عدم مشارکت مشاهده گر در رفتار مورد مشاهده .

2 ) آشکار یا پنهان بودن مشاهده گر برای مشاهده شوندگان .

قسمت اول :

شکل مشاهده آشکار را نشان می دهد .

در این موقعیت در هنگام شروع مطالعه محقق شناخته شده است و افراد مورد مطالعه هم می دانند که تحت مطالعه هستند .

علاوه بر این ، نقش محقق فقط این است که مشاهده کند و از شرکت در فرایند مشاهده خودداری کند .

قسمت دوم :

شکل مشارکت آشکار را نشان می دهد . به این صورت که محقق برای افراد تحت مشاهده نیز شناخته شده است اما برخلاف روش اول ، محقق فراتر از نقش مشاهده گر را برعهده دارد و در تحقیق شرکت می کند .

قسمت سوم:

نشان دهنده موقعیتی است که نقش محقق محدود به مشاهده گری است اما افراد مورد مشاهده نمی دانند که مورد مطالعه قرار دارند ، قسمت چهارم نشان دهنده مطالعه ای است که در آن محقق در فرایند تحت بررسی مشارکت دارد ، اما به عنوان محقق شناخته نشده است .

برای نشان دادن تفاوت بین روش های مختلف ، فرض کنید که محقق می خواهد چگونگی تدوین و نوشتن کمدی را برای برنامه های تلویزیونی مورد مشاهده و تحلیل قرار دهد .

محقق می تواند روش مشاهده گر پنهان را انتخاب کند و وانمود کند که کار دیگری انجام می دهد در حالی که در واقع گروه نویسندگی کمدی تلویزیونی را در هنگام کار مشاهده می کند یا محقق می تواند خود را به عنوان شخصی معرفی کند که می خواهد مطالعه ای در زمینه کمدی انجام دهد و اجازه می خواهد کار آن گروه را در حین عمل ببیند .

اگر سؤال تحقیق با مشارکت فعال بهتر پاسخ داده می شود ، محقق باید خود را به عنوان محقق معرفی کند اما در فرایند نویسندگی شرکت کند . اگر از راهبرد مشارکت پنهان استفاده شود ، محقق باید خود را به عنوان نویسنده جدیدی معرفی کند که می خواهد به گروه آنها ملحق شود ( برای این کار باید با مدیر یا سرگروه آنها هماهنگی شود .

این شخص[مدیر یا سرگروه[ تنها کسی خواهد بود که ماهیت واقعی محقق را می داند ) انتخاب روش یا تکنیک ، به مسأله تحقیق ، میزان همکاری گروه یا فرد مورد مشاهده و ملاحظات اخلاقی بستگی دارد .

مشارکت پنهان ممکن است بر رفتار آزمودنی ها اثر بگذارد و مشکل اخلاقی "فریب" را در پی داشته باشد .

از سوی دیگر ، اطلاعات جمع آوری شده در صورتی که آزمودنی ها ندانند که مورد بررسی قرار گرفته اند ، معتبرتر خواهد بود .

مشاهده میدانی