مشخصات این متغیر:
منابع: دارد
پژوهش های داخلی و خارجی: دارد
کاربرد این مطلب: منبعی برای فصل دوم پایان نامه، استفاده در بیان مسئله و پیشینه تحقیق و پروپوزال، استفاده در مقاله علمی پژوهشی، استفاده در تحقیق و پژوهش ها، استفاده آموزشی و مطالعه آزاد، آشنایی با اصول روش تحقیق دانشگاهی
تعداد صفحه: 40 صفحه
نوع فایل: word کد Mb412
برای دانلود مبانی نظری این متغیر به ادامه مطلب بروید...

پایه اصلی راهبرد تصمیم گیری مجدد این است که یک فرد در کودکی خود از سوی والدین، نزدیکان و دیگر افراد یک سری پیام هایی دریافت کرده و در پی آن تصمیماتی گرفته است و به دنبال آن نمایشنامه زندگی خود را می نویسد. در درمان از مراجع خواسته می شود که به صحنه اصلی که مرتبط با شکل فعلی-اش است برگردد و مراجع روی احساسات، رفتار، ارتباطاتی که در آن زمان داشته صحبت می کند و توضیح می دهد و درمانگر به او کمک می کند تا او بتواند تصمیمات جدیدی بگیرد.

این راهبرد به فرد کمک می کند تا بتواند داستان جدیدی در مورد زندگی اش بنویسد. درمانگر مسئولیت انجام مراحل را به عهده می گیرد (تا حدی شبیه به رهبر گروه)، امّا مسئولیت انتخاب ها بر عهده مراجع است. (آلن،2009) باب و مری گلدینگ از این نظریه پیروی می کنند که وقتی شخص در مورد مشکلی گیر کرده است این بدان معنا است که دو بخش از شخصیت او با نیروی یکسان به دو جهت مخالف فشار وارد می آورند. نتیجه تنها این خواهد شد که شخص انرژی زیادی را صرف می کند ولی به هیچ جا نمی رسد، این وضعیت تنگنا نامیده می شود. گلدینگ نظریه اش را با به تصویرکشیدن تنگناها به عنوان چیزی که بین حالات مختلف من اتفاق می افتد، بسط و توسعه داد.

در درمان برطرف کردن تنگناها معمولاً با روش گشتالت، معروف به « روش دو صندلی رو به روی هم » انجام می پذیرد. مراجع بخش های متضاد خودش را در صندلی های مختلف تصور می کند، سپس به نوبت خودش هریک از آن بخش ها می شود و گفت وگویی را به منظور حل تضاد انجام می دهد. در طی این روند، احساس های سرکوب شده «کودک» ممکن است اغلب به سطح بیایند. (استوارت و جونز، 1987، ترجمه دادگستر، 1386)

کاربرد نظریه تحلیل تبادلی به همراه تکنیک های گشتالت با هدف رسیدن به قرار داد مراجع است. این روش خیلی ساده است، ابتدا از مراجعین خواسته می شود تا احساسشان را که تجربه می کنند توضیح دهند و آن ها را به زبان خودشان بیان کنند. بعد از مراجع خواسته می شود که شرایط مشابه آن در کودکی داشته را توضیح دهد. فرض این فرآیند این است که در شرایط پراسترس مردم راه های آشنای دیدن دنیا را تجربه می کنند و الگوهایی را که به موازات تصمیمات گذشته شان است را دوباره عمل می کنند.

بعد از اینکه با صحنه نمایش اوّلیه تماس ایجاد شد، تکنیک های گشتالت برای بیان احساسی که در ابتدا حل نشده بودند، مورد استفاده قرار می گیرند. نتیجه این فرآیند درمان و رشد شخصی فرد است. اغلب مراجعین برای درک عینی شرایط اصلی و اینکه چگونه آن ها زندگی شان را به پایان رساندن « نمایشنامه اوّلیه » وفق داده اند، آمده اند. روش تصمیم گیری مجدد برای درمان افرادی که با پیام های والدی منفی زندگی می کنند، مؤثر است. (سرات، 2002)

چگونگی شکل گیری راهبرد تصمیم گیری مجدد امروزه 3 مکتب اصلی در تحلیل رفتار متقابل قابل تشخیص است و درمان گران معمولاً از روش های تلفیقی استفاده می کنند. مکتب کلاسیک که اریک برن ارائه داد، مکتب تصمیم گیری مجدد که باب و مری گلدینگ پایه گذار آن بودند و نظریه تحلیل تبادلی را با روش های درمانی گشتالت ترکیب کردند. مکتب سوم، مکتب نیروگذاری روانی است که شیف پایه گذار آن بود. در این مکتب مراجع تشویق می شود که به دوران کودکی بازگشت کرده و سپس فرصتی می یابد تا خود را دوباره انجام دهد. (جونز و استوارت، 1987، ترجمه دادگستر، 1386)

خرید آنلاین و دانلود فوری این محصول (این محصول در هیچ سایت مشابهی وجود ندارد)
قیمت : 49000 تومان
قبل از کلیک ابتدا شماره یا کد فایل را یادداشت کنید در مرحله بعد باید وارد کنید. 

انتخاب جدیدترین موضوعات پایان نامه روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی و انجام تخصصی پروپوزال(دانلود نمونه کار پروپوزال)::

شماره تماس: 09011853901
جهت ارسال سریع پیام در پیام رسان های زیر نام هر یک را لمس کنید.