مقاله کنفرانسی چیست

مقالات کنفرانسی چیست؟ در یک کنفرانس، افرادی که در زمینه خاصی به تحقیق و پژوهش مشغول هستند، به تبادل اطلاعات می پردازند.

بیشتر اوقات، ایده ای که در آغاز به ذهن می رسد به صورت یک مقاله کنفرانسی چاپ شده و به جامعه علمی عرضه می شود.

در این مرحله هنوز جزئیات، مورد بررسی دقیق قرار نگرفته و مقایسه کافی با دیگر پژوهش های مشابه انجام نشده است.

مزیت عمده مقالات کنفرانسی این است که مقاله به صورت شفاهی و سخنرانی ارائه شده و به این ترتیب با دیگر صاحب نظران بحث و تبادل نظر می شود.

یکی دیگر از مزایای ارسال مقاله برای کنفرانس، سرعت پذیرفته شدن و چاپ شدن مقاله است که معمولا سریع تر از مقالات ارسال شده برای مجلات است.

مقالات پذیرفته/ ارائه شده در یک کنفرانس در مجموعه مقالات کنفرانس با نام PROCEEDING چاپ می شوند.

سایت های مختلفی وجود دارد که کنفرانس های تخصصی مرتبط با رشته ها را به صورت دسته بندی شده و بر اساس تاریخ و زمان برگزاری کنفرانس ارائه می کنند از جمله:

WWW.CONFERENCEALRETS.COM

و

WWW.ALLCONFERENCES.COM برای کنفرانس ها مهلت ارسال مقاله وجود دارد و در صورتی که مقاله پس از مهلت تعیین شده برای کنفرانس ارسال گردد، در نظر گرفته نمی شود و داوری نخواهد شد.

پس از نوشتن مقاله مطابق با آیین نامه نگارش مقالات مربوط به آن کنفرانس و ارسال به موقع آن، فرایند داوری مقاله آغاز می شود که بسته به کنفرانس تقریبا دو ماه طول می کشد.

معمولا چند داور که در زمینه مقاله ارسال شده دارای دانش و تجربه مناسبی باشند، آنرا مطالعه می کنند، نکات و پرسش های خود را به گروه علمی برگزار کننده کنفرانس ارسال می نمایند.

در نهایت، نتایج داوری به اطلاع نویسندگان مقاله رسانده می شود.

معیار های اصلی برای ارسال مقاله به کنفرانس، علاوه بر همخوانی موضوع و محتوای مقاله با موضوعات مطرح شده در کنفرانس، سابقه کنفرانس، محل برگزاری کنفرانس، کمیته برنامه ریزی علمی کنفرانس، حمایت کنندگان کنفرانس و هزینه پبت نام و شرکت در کنفرانس می باشد.

هر چه کنفرانس سابقه بیشتری داشته باشد اهمیت کنفرانس بیشتر است.

به عنوان مپال، ارزش علمی کنفرانسی که برای بیست و سوین بار برگزار می شود نسبت به کنفرانسی که برای بار دوم برگزار می شود بالاتر است.

معمولا کنفرانس های جدیدتر جهت تبلیغ و مطرح شدن، تعداد بیشتری از مقالات را می پذیرند و در عین حال داوری ساده تری انجام می دهند. کنفرانس هایی که در دانشگاه های مطرح دنیا برگزار می شوند، معمولا کیفیت علمی بالاتری داشته و داوران خبره و متخصص، مقاله را داوری خواهند نمود. همچنین هر چه اعضای کمیته علمی کنفرانس از رتبه علمی بالاتری برخوردار بوده و و پژوهشگرانی برجسته و شناخته شده باشند، سطح علمی کنفرانس بالاتر خواهد بود.

کمیته علمی کنفرانس وظیفه انتخاب داور ها برای مقالات و اخذ تصمیم نهایی در مورد پذیرش و یا عدم پذیرش مقالات بر مبنای نظر داوران را به عهده دارد.

همایت کنندگان کنفرانس نیز نقش بسزایی در کیفیت برگزاری کنفرانس برعهده دارند.

به عنوان مثال، مقاغلات پذیرفته شده توسط چه ناشرانی چاپ می شوند و یا نسخه تکمیلی مقالات برتر کنفرانس در چه مجلاتی به چاپ خواهند رسید. بدیهی است چاپ مقالات توسط ناشران معتبر، بر اهمیت آن کنفرانس می افزاید.

در کنفرانس ها، بابت شرکت در کنفرانس و چاپ مقاله هزینه ای دریافت می شود که اصطلاحا هزینه ثبت نام گفته می شود.

البته بدون ارسال ارائه مقاله نیز می توان با پرداخت هزینه ثبت نام و فقط به عنوان شرکت کننده حضور داشت.

گاهی اوقات، در بعضی از کنفرانس ها هزینه ثبت نام تعیین شده برای ارائه یک مقاله با دو مقاله یکسان است.

در برخی کنفرانس ها نیز هزینه ثبت نام یک مقاله تعیین شده و به ازای هر مقاله بیشتر، مبلغی اضافه بر هزینه ثبت نام اولیه دریافت می شود.

به عنوان مثال در کنفرانس IJCNNکه یکی از کنفرانس های معتبر علمی در زمینه شبکه های عصبی زیستی، مصنوعی و علوم مرتبط با آنسا، هزینه ثبت نام دو مقاله با یک مقاله یکسان است.

به عبارت بهتر با پرداخت یک هزینه ثبت نام، می تواند مقاله را در کنفرانس ارائه کرد و در مجموعه مقالات چاپ نمود.

اما به ازای هر مقاله پذیرفته شده ی دیگر (بیش از دو مقاله)، می بایست یک صددلار پرداخت نمود.

بنابراین توصیه می شود حتما این موضوع را از طریق سایت کنفرانس بررسی کنید. برای تشویق نویسندگان و شرکت کنندگان به ثبت نام به موقع در کنفرانس، هزینه ثبت نام زود هنگام کمتر است و شرکت کنندگانی که سریع تر ثبت نام می نمایند هزینه کمتری پرداخت می کنند.

به عبارت دیگر نویسندگان که مقاله آن ها پذیرفته شده است، بهتر است هرچه سریع تر در کنفرانس ثبت نام کنند، چرا که پس از سپری شدن زمان ثبت نام زود هنگام، هزینه بیشتری باید بپردازند.

به طور کلی، بیشتر کنفرانس ها برای دانشجویان و یا اعضای انجمن های مرتبط با آن کنفرانس، تخفیف قائل می شوند که جزئیات آن در قسمت REGISTRATION سایت کنفرانس بیان می شود. از دیگر نکات حائز اهمیت در مقالات کنفرانسی، تعداد صفحات مقاله می باشد.

در سایت کنفرانس، تعداد صفحات مجاز مقاله اعلام شده است. به عنوان مثال در سایت کنفرانس IJCNN نوشته شده که مقالات حداکثر می بایست شش صفحه باشند.

 

در صورتی که تعداد صفحات مقاله بیش از شش صفحه باشد، به ازای هر صفحه اضافی، هزینه بیشتری مثلا یکصد دلار علاوه بر هزینه ثبت نام باید پرداخت شود. در این صورت مقاله ی هشت صفحه ای، هزینه اضافی دیویست دلاری در پی دارد.

لازم به ذکر است که حداکثر تعداد صفحات مقالات کنفرانسی محدود می باشد و معمولا بیش از ده صفحه مجاز نخواهند بود.

در قسمت تاریخ های مهم از سایت کنفرانس و یا فراخوان ارسال مقاله، اطلاعات مهمی از جمله مهلت ارسال مقاله، تاریخ پاسخ دهی مربوط به رد یا پذیرش مقاله، مهلت ارسال نسخه نهایی مقالات پذیرفته شده، تاریخ ثبت نام در کنفرانس ذکر شده است را ملاحظه کنید.

با توجه به تعداد زیاد مقالات ارسالی برای کنفرانس و سرعت عمل داوران برای داوری و ثبت نظرخود، معمولا تاریخ اعلام نتایج داوری مقالات، چند روز با تاریخ اعلام شده در سایت اختلاف دارد و گاهی اوقات چند روز دیرتر نتایج اعلام می شوند.

مقالات ارسال شده برای کنفرانس، دارای الگوی نگارش مشخصی می باشند که وابسته به آن کنفرانس می باشد.

به عنوان مثال نوع قلم، اندازه قلم و یا حتی دو ستونه و یا تک ستونه بودن مقاله در کنفرانس های مختلف، متفاوت است.

هر مقاله ای که به کنفرانس ارسال می شود، می بایست قواعد نگارش مقالات مربوط به آن کنفرانس را کاملا رعایت کند.

در صورت عدم رعایت، در بیشتر اوقات مقاله بدون داوری شدن، رد می شوند.

 

یکی از راه های ساده و درست این است که فایل قالب مقاله را از سایت کنفرانس دانلود کرده، متن مقاله خود را در بخش های مناسب این فایل کپی کرده و سپس قسمت های اضافی را حذف کنید.

معمولا فایل قالب در دو قالب ورد و یا latex بر روی سایت کنفرانس قرار داده می شود.

در صورتیکه بخش عمده مقاله فرمول ها و قضایای ریاضیاتی باشد، استفاده از نرم افزار latex توصیه می شود.

معمولا نسخه تکمیل شده مقالات برتر کنفرانس در مجلات چاپ می شود که ممکن برخی از این مجلات نیز isi باشند.

این موضوع درسایت کنفرانس اعلام شده است. در این حالت، این مقالات در مجموعه مقالات کنفرانس چاپ نمی شوند و نویسندگان می بایست جهت داوری مجدد، مقاله را برای آن مجله ی معرفی شده، ارسال نمایند.

به این ترتیب، مقاله از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و لذا پس از داوری مجدد و پذیرش، به صورت یک مقاله ژورنال چاپ می شود.

ممکن است مقالات در شماره ویژه مجله و یا شماره معمولی به چاپ برسند.

معمولا فرایند پذیرفته شدن این دسته از مقالات که از کنفرانس برای مجله ارسال می شوند، نسبت به این که مقاله ها مستقیما برای مجله ارسال شود، ساده تر است.

 

همچنین هر کنفرانسی برای بهترین ارائه ها و بهترین پوستر ها و یا بهترین مقالات دانشجویی، جوایزی را در نظر می گیرد.

در بیشترین اوقات، داوران سوالات و نکاتی جهت توضیح بهتر مطالب مطرح کرده و یا اشتباهات نگارشی و نوشتاری مقاله را بیان می کنند تا تصحیح شوند.

در این حالت، نویسندگان می بایست بر اساس نظر داوران، مقاله را اصلاح کرده و نسخه نهایی مقاله را که معمولا نسخه camera ready نامیده می شود، دوباره ارسال نمایند.

لازم به ذکر است که هر گونه تغییر از طرف نویسندگان می بایست در این نسخه انجام گیرد و به عبارت بهتر این همان نسخه ای است که در مجموعه مقالات کنفرانس چاپ خواهد شد.