استرس، نوعی تشنج هیجانی است که از یک حادثه یا مجموعه ای از حوادث ایجاد میشود. هم چنین استرس به فشارهای عصبی و روانی گفته میشود که از عوامل بیرونی (محیط) و درونی ناشی میشود و مدتی تعادل طبیعی و معمولی فرد را بر هم میزند و نهایتا در روند عادی واکنش فیزیولوژیک یا فعالیتهای روزمره، کار و زندگی، اختلال و محدودیت ایجاد میکند(25).
جزئیات بیشتر در ادامه مطلب + دانلود فایل مقاله


پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
37 صفحه
کد:
1752 mg


فهرست عناوین این مقاله:

مروری بر مطالعات- فهرست منابع


قسمت هایی از این مقاله:

استرس، نوعی تشنج هیجانی است که از یک حادثه یا مجموعه ای از حوادث ایجاد میشود.

هم چنین استرس به فشارهای عصبی و روانی گفته میشود که از عوامل بیرونی (محیط) و درونی ناشی میشود و مدتی تعادل طبیعی و معمولی فرد را بر هم میزند و نهایتا در روند عادی واکنش فیزیولوژیک یا فعالیتهای روزمره، کار و زندگی، اختلال و محدودیت ایجاد میکند(25).

از واژه استرس برای توصیف پاسخهای عملی، رفتاری و احساسی در مقابل شرایط نامطلوب استفاده میشود؛نگرانی ، عصبانیت، دلواپسی و ناامیدی نمونه هایی از این نوع عکس العملها هستند.

پاسخهای احساسی که آنها را استرس می نامند، احتمالا بیشتر زمانی اتفاق می افتد که در برابر مقابله با یک موقعیت یا خواسته های بالا، که این خواسته ها نتایج زیان باری برای فرد دارد، خود را ناتوان می بیند (26).

هانس سلیه استرس را به عنوان پاسخ غیر اختصاصی و فیزیولوژیک بدن در مقابل هر نوع خواسته و تقاضا تعریف میکند.

او معتقد است که عوامل محرک جسمی و روانی و اجتماعی همگی منجر به پاسخهای فیزیولوژیکی یکسانی در افراد میشوند(10).

به عبارت دیگر، عامل استرس زا هر چه باشد و فرد در مقابل هر نوع استرسی که قرار میگیرد، همواره از یک نوع الگوی معینی پیروی میکند؛ اما انتقاداتی به این تئوری وارد شده است، چون افراد گوناگون حتی در برابر عوامل مشابه پاسخ یکسانی نمیدهند و به یک اندازه دچار استرس نمیشوند(27).

به طور کلی دو نوع استرس وجود دارد: استرس مخرب یا بدخیم و استرس مفید یا خوش خیم.

استرس مخرب استرسی نامطبوع، زیان آور و بیماریزا است. عمده مباحث تئوریک روی استرس بدخیم است؛ چون استرس مفید، استرسی مطبوع، خوشایند و احساسات مثبتی است که به فرد دست میدهد(1).

افرادی که استرس بیشتری در عملکرد خود تجربه میکنند، نگرش مثبت کمتری دارند و حالتهای روانی منفی بیشتری را تجربه میکنند(27).

عوامل زیادی در ایجاد استرس دخالت دارند که این عوامل را با عنوان"منابع بالقوه استرس"مطرح میکنند که عوامل محیطی، عوامل سازمانی و عوامل فردی را در بر میگیرد(27).

اندلر و پارکر در این زمینه می نویسند: سه ديدگاه عمده درباره استرس وجود دارد.

در رويكرد محرك مدار، استرس عاملي است كه موجب واكنش جاندار مي‌شود.

در رويكرد پاسخ مدار، استرس يك پاسخ عمومي در برابر محركهاي ناخوشايند و در نظريه تبادلي؛ استرس، يك مبادله خاص ميان فرد و محيط است.

در اين رويكرد ارزيابي شناختي كه رابطه فرد و محيط را معنا دار مي‌كند حائز اهميت است.

در اين ارزيابي اگر استرس، بالاتر از توان و منابع فرد برآورد شود، پيامدهاي منفي آن رخ خواهد داد.

اما اينكه چرا استرس هميشه به بيماري منجر نمي‌شود، به نظر مي‌رسد رابطه بین استرس و بيماري، عوامل تعديل كننده‌اي وجود دارد كه پيامدهاي منفي استرس را حذف يا كاهش مي‌دهد.

مثلاً افراد برونگرا نسبت به استرس‌ها حساسيت كمتري دارند و افراد با عزت نفس بالا و منبع كنترل دروني، بهتر با استرس‌ها مقابله مي‌كنند.

افرادي كه تجربه و استعداد بيشتري دارند، استرسها را بهتر تحمل خواهند كرد و روشهاي مقابله، استرس زاها را حذف و يا هيجانات ناخوشايند آن را كنترل مي‌كند(28).


 خرید آنلاین و دانلود فوری این محصول (این محصول در هیچ سایت مشابهی وجود ندارد) سال انتشار : 1403

69000 تومان

با نخفیف : 49000 تومان

قبل از کلیک ابتدا شماره یا کد فایل را یادداشت کنید در مرحله بعد باید وارد کنید. 

انتخاب جدیدترین موضوعات پایان نامه روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی و انجام تخصصی پروپوزال(دانلود نمونه کار پروپوزال)::

شماره تماس: 09011853901
جهت ارسال سریع پیام در پیام رسان های زیر نام هر یک را لمس کنید.