سایت ایران پژوهش به کمک پژوهشگران برتر روانشناسی بزرگترین بانک موضوعات پایان نامه ارشد روانشناسی بالینی را تهیه و همواره بروز می سازد.

متن زیر حاوی متغیرهای مهمی است که برای انتخاب موضوع کمک کننده است :

مفاهیم شخصیت راه های توصیف واقعیت هستند. اما خود واقعیت نیستند.

توصیف یک فرد به عنوان سازگار متخصص بالینی را قادر می کند تا پیش بینی هایی در مورد او بکند. نظریه های متفاوت شخصیت تا حد زیادی به تجارب متفاوت نظریه پردازان بستگی دارد.

فروید با افرادی سر و کار داشت که بازداری جنسی شده بودند. راجرز با مراجعانی از دانشجویان دانشگاه سر و کار داشت که کل زندگیشان فرا روی آنها بود. اسکینر کبوترها را مطالعه می کرد و پاسخ هایشان به تقویت را مشاهده می کرد.

فروید: مردم را تحت هدایت تکانه های ناهشیار می دید.

راجرز: شواهدی برای توان کمال (cgrarth potential) یافت. اسکینر: از طریق برنامه های تقویتی می توان رفتار را فهمید. هر کدام از سه نظریه پرداز راست می گویند اما هر کدام تا حدی.

نظریه های شخصیت دو کارکرد مهم دارند: الف) این نظریه ها راه هایی برای توضیح نحوه فراگیری رفتار و تغییر جنبه های نسبتاً ثابت آن فراهم می آورند.

ب) به ما کمک می کنند تفاوت های بین افراد در ابزار این رفتارها را بفهمیم. 

کارکرد اصلی نظریه شخصیت: برای فهم و پیش بینی مردم و رفتارشان به ما کمک می کند. 

اهمیت دیگر نظریه برای روانشناسان بالینی: هر نظریه ای شخصیت تلویحات خاصی در رابطه با معنای سازگاری و انحراف دارد. نظریه های متفاوت شخصیت، تعیین کننده شیوه تشخیص، مطالعه و اندازه گیری رفتار انحرافی هستند، نظریه های شخصیت بر انتخاب تکنیک روان درمانی لازم جهت برخورد با رفتار انحرافی تأثیر دارد.

ـ نظریات خوب با عباراتی بیان می شوند که تهیه فرضیه های خاص درباره موارد را امکانپذیر می کنند.

نظریه ها فقط تا وقتی ارزشمندند که کارآمد باشند وقتی نظریه بهتری مطرح می شود، باید آمادگی و ظرفیت پذیرش آن را داشت.

نظریه ی روان پویایی: نظریه های روان پویایی نظریاتی هستند که جهت توضیح رفتار کنونی بر تعارضات و انگیزه های ناهشیار و همچنین اهمیت تجارب پیشین تأکید می ورزند. نظریه فروید مهمترین و با نفوذترین نظریه شخصیت می باشد، این نظریه به عنوان مخزن غنی از مشاهدات و بینش ها درباره نوع بشر، نظریه ای مفید بوده. 

مروری بر نظریه ی فروید: یکی از مفروضات اصلی نظریه فروید یعنی جبرگرایی رانی مطرح می کند که هر آنچه انجام می دهیم معنی و منظوری دارد و معطوف به هدف است. این نظر روانکاو را قادر می سازد تا جهت جست وجوی ریشه های مسائل و رفتار بیمار از انبوهی استثنایی از داده ها سود جوید، همه رفتارها معنی دارند. فروید برای توضیح بسیاری از جنبه های رفتار انسان قائل به وجود انگیزش ناهشیار بود.

استفاده او از این فرض وسیع تر از تمامی نظریه پردازان قبلی بود و به او اجازه داد تا بسیاری از مسائلی که قبلاً در برابر توضیحات مقاوم بودند را شرح دهد. تحلیل گر فرض می کند که رفتار سالم، رفتاری است که فرد انگیزش آن را می فهمد. علل اصلی رفتار مختل ناهشیار است. هدف درمان روانکاوی: هشیار ساختن ناهشیار.

مفاهیم این نظریه: غرایز (instinct): دو دسته از غرایز، انرژی انسان را تأمین می نمایند.

آنها غرایز زندگی و غرایز مرگ هستند. غرایز زندگی مبنای تمام جنبه های مثبت و سازنده ی رفتارند و شامل تمایلات بدنی از قبیل میل جنسی، گرسنگی و تشنگی و نیز مؤلفه های فرهنگی خلاق از قبیل هنر، موسیقی و ادبیات هستند. اما تمام این فعالیت ها می توانند در خدمت مقاصدی مخرب نیز قرار گیرند. تحلیلگران توجه اندکی به غرایز مرگ دارند، اما فروید جهت توضیح جنبه تاریک رفتار، آنها را لازم می دانست.

برای فروید تبیین نهایی تمام رفتارها تبیین غریزی بود، اگرچه غرایزی که وی فرض کرده بود نامشهودند، قابل اندازه گیری نیستند و غالباً به نظر می رسد که حوادث را پس از وقوع بهتر می توانند توضیح دهند تا پیش از آنها.


مشاوره و انجام پروپوزال، پايان نامه ، پروژه و تحلیل آماری با spss:
مشاور:علی محمدی
شماره تماس: 09011853901
ايميل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید