تعهد سازمانی از نظر مورهد و گریفین(1989) «احساس هویت و وابستگی فرد به سازمان» می باشد. از نظر آنان تعهد و پایبندی بر رفتارهای مهمی مانند جابه جایی و غیبت اثر می گذارد و می تواند پیامدهای مثبت و متعددی داشته باشد.
جزئیات بیشتر در ادامه مطلب + دانلود فایل مقاله


پیشینه داخلی و خارجی:
دارد
منابع فارسی:
دارد
منابع لاتین:
دارد
نوع فایل:
Word قابل ویرایش
تعداد صفحه:
50 صفحه
کد:
206 mg


توضیحات:

تعهد سازمانی نگرشی است که بیان می کند اعضای سازمان به چه میزان خودشان را با سازمانی که در آن کار می کنند، تعیین هویت می نمایند و چقدر در آن درگیر هستند (پود ساکف ،2000،513) . میلرولی (2001)، معتقدند که: «تعهد سازمانی سازه ای است که اعضای سازمان موظف و متعهد به باورها و کنش هایی می شوند که تداوم بخش فعالیت ها و التزامات آن ها به سازمان محل کارشان باشد. کوهن (2003)، تعهد سازمانی را نیرو و توانی تعریف نموده است که افراد را ملزم و موظف می کند تا در راستای یک یا چند هدف، رفتار و کنش های مربوط به هم را ایفا کنند.

چانگ و همکاران (2007)، تعهد سازمانی را «حالتی روانی می دانند که نوعی تمایل، نیاز و الزام جهت اشتغال در یک سازمان را برای فرد فراهم می آورد.» از نظر آلن (2007)، تعهد سازمانی، نگرش های مثبت یا منفی افراد نسبت به کل سازمانی است که در آن مشغول به کارند. پورتر می گوید: تعهد سازمانی عبارت است از تعیین هویت یک فرد در سازمانی خاص و میزان درگیری و مشارکت و همکاری او با سازمان متبوعش (خاکی 1376، 21) سالانسیک گفته است: تعهد حالتی است که در آن یک فرد با کارهایی که می کند به باورهایی متعهد می گردد که باعث می شود او هم به آن فعالیت ها ادامه بدهد و هم در دیگر فعالیت های سازمان مشارکت کند. سه ویژگی در رفتار در متعهد کردن فرد به اعمالش حائز اهمیت است: قابل مشاهده بودن اعمال، میزان غیرقابل تغییر بودن نتیجه این اعمال و میزان مشارکت داوطلبانه فرد در انجام آن اعمال. بنا بر نظر سالانسیک و تعهد را می توان افزایش داد تا بتوان به سازمان در حصول به اهداف و جلب منافع موردنظرش کمک کرد.

با مشارکت دادن کارکنان در تصمیم گیری درخصوص اقدامات، می توان تعهد آنها را افزایش داد. (آرمسترانگ 1386، 224) در تعریف دیگر پورتر (1974) تعهد را عبارت از قدرت نسبی فرد در شناخت یک سازمان خاص و مشارکت در آن می داند. تعهد از سه عامل تشکیل می شود: 1- یک میل قوی به باقی ماندن به عنوان عضوی از سازمان 2- یک باور قوی، و لذا پذیرش ارزشها و اهداف سازمان 3- یک آمادگی برای حداکثر توجه به نفع سازمان (همان منبع) به نظر لوتانزوشاو (1992) تعهد سازمانی به عنوان یک نگرش اغلب این گونه تعریف شده است: 1- تمایل قوی به ماندن در سازمان 2- تمایل به اعمال تلاش فوق العاده برای سازمان 3- اعتقاد قوی به پذیرش اهداف و ارزشها (مقیمی، 1385، 392)


 خرید آنلاین و دانلود فوری این محصول (این محصول در هیچ سایت مشابهی وجود ندارد) سال انتشار : 1403

69000 تومان

با نخفیف : 49000 تومان

قبل از کلیک ابتدا شماره یا کد فایل را یادداشت کنید در مرحله بعد باید وارد کنید. 

انتخاب جدیدترین موضوعات پایان نامه روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی و انجام تخصصی پروپوزال(دانلود نمونه کار پروپوزال)::

شماره تماس: 09011853901
جهت ارسال سریع پیام در پیام رسان های زیر نام هر یک را لمس کنید.